Beauty

Tankar om skönhet i ett regnigt november

Tråkigt väder kräver sina krämer. Eller?

Unnigt och njutigt. Amanda som bloggar på Saffronsugar diskuterade nyligen beauty och “self care” – hur skönhetsprodukter idag marknadsförs just som ett sätt att ta hand om sig själv. Tänk duschtvålreklam med naken, inoljad kvinna som leendes smörjer in sig. Amanda satte huvudet på spiken: “Think piece after think piece on beauty as “self care“, as something nurturing and pleasurable by way of sweet scents, sumptuous textures, and an emphasis on oxytocin-releasing touch.” 

Jag måste erkänna att jag, väl medveten om marknadskrafterna bakom skönhetsindustrin, ändå faller som en fura för det “unniga” i skönhet: jag älskar ritualer, älskar riktigt lyxiga (läs: dyra) skönhetsprodukter som luktar gott, som känns sköna, som är förpackade på vackra sätt. Särskilt på vintern! Vi har flera tunga månader framför oss – mörka, kalla månader som kräver lite extra. Jag motar kylan genom att frossa i ansiktsmasker och varma bad. Nedan har samlat favoriterna som gör regnrusk och snöslask till mystid!


Om du som jag motar regnrusk med hemmaspa-sessioner, här är mina bästa tips och produkter:

Varma dofter, varma bad. Det är något magiskt med varmvatten! Särskilt efter långa jobbdagar – då ger en varm, ångande dusch det välbehövliga lugn jag behöver. Jag stänger in mig och låter badrummet imma igen. En diffuser eller luftfuktare är överkurs, varmvatten och några droppar eterisk olja i badet eller handfatet räcker långt. Jag väljer tvålar, badoljor med varma doftnoter som ambra, tonka och vanilj. För extra spakänsla tar jag med en tvättlapp eller liten handduk i badet och använder som snäll skrubbvante. Sa någon hemmaspa?

Ge huden extra kärlek med en gua sha, jaderoller eller det bästa – boka in en massage! Jag har spenderat årets friskvårdsbidrag på massage och spakvällar på Centralbadet. När man bokar 30 min massage får man nämligen tillgång till hela anläggningen. Mycket härligt! Jag passar på att basta, bada kallt, bada varmt, simma och det bästa: ligga och läsa. En eftermiddag där och kroppen känns återställd.

Sov extra gott. Skapa hotellkänsla hemma med sidenörngott. Värm dig i den mjukaste pyjamasen. Ligg och läs en stund innan du somnar, meditera, skriv några rader dagbok. Istället för att mota bort tröttheten, vila lite extra.

Hermès / Hermès / Björk & Berries / Jo Malone

Vetevärmare / Örngott / Kroppsborste / Dagbok 

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *