Beauty

The Beauty Archive

 

A slow beauty movement. Jag kom först i kontakt med The Beauty Archives produkter på Stockholm Beauty Week. Märket är svenskt och har liksom Kjaer Weis eller Trinny London – två märken jag bloggat om de senaste veckorna – skapat en serie krämprodukter som kan multianvändas. 2018 är verkligen krämernas år!

The Beauty Archive grundades 2016 och kan bäst beskrivas med ledorden skandinavisk minimalism, hållbarhet och modern design. Slow beauty både i produkttänk, hållbara förpackningar och en idé om kvalitet före kvantitet men också i själva produktfilosofin – grundaren Zandra vill att vi ska sakta ner, ta hand om oss själva. Slowing down is not dangerous – it is just different.

Minimalism. Produkterna tillverkas i små upplagor och hälls för hand ner i de små glasburkarna. Du får såklart tumma på vissa saker: “vanligt” smink, som innehåller konserveringsämnen för att inte bli dåliga, håller längre då de produceras i större skala blir varje produkt likadan. Här behöver du vara noggrannare med bäst före-datum och färgnyanserna kan variera något då varje “batch” är så liten. Man har uteslutande jobbat med veganska ingredienser och alla små krämer är fria från syntetisk doft och färgämnen.

Timeless. En hollywoodröd semi-matt läppfärg med bland annat jojobaolja och kakaosmör.

Wedding Cake. Ett transparent balm med lyster.

Empower. En champagnefärgad krämhighlighter som blir som pärlemor på huden.

Karin, en ekobloggare? Som jag skrev i det här inlägget tillhör jag skaran som alltid väljer resultat före eko. Det är självklart ett plus att en produkt värnar om miljön, men det är inget måste för mig. Viktigast är resultat, finish, att produkten gör det den lovar och – mycket viktigt! – känns lyxig. The Beauty Archive har lyckats med konststycket att förena de två världarna i en serie vackra, välarbetade produkter som absolut når upp till de internationella lyxmärkenas standard. Precis som Kjaer Weis, som jag bloggade om här. Jag är såld!

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *