Beauty

The Beauty Edit: lavendel, solskydd & tvål

Vårens botanik: lavendel, enbär, libbsticka, neroli, basilika och lagerbär.


LAVENDEL.

När jag skrev om skönhetsprodukter från förr, bland annat lavendeltvålen från Yardley London, blev jag genast sugen på att införskaffa en (eller flera) lavendelprodukter. Inte minst för dess historia som läkeväxt och att den sägs ha lugnande egenskaper. N.C.P. Concept Lavender & Juniper EdP är en doftfavorit sedan tidigare, en doft med just lavendel, enbär, iris, sandelträ, mysk och citrus. Jag har också fått upp ögonen för Jo Malones nya lavendelserie. En doftserie med doftljus, parfym och tvål. Extra nyfiken är jag på doftljuset Lavender & Lovage. Lavendel, libbsticka, rosmarin och timjan.

SOLSKYDD.

När solen vågade sig fram förra veckan gjorde jag som alla svenskar: hoppade i bikinin och solade på balkongen! I skuggan, med solskydd förstås. Ansiktet fick några droppar av Dr. Barbara Sturm Sun Drops SPF50 och kroppen smordes med Vichy Idéal Soleil Solar Protective Water. Ett solskyddsspray med SPF30 som känns lätt och okladdigt.

 

TVÅL.

Med mycket tid hemma – jag jobbar helt hemifrån numera – försöker jag njuta av de små sakerna extra mycket. Som att använda en extra härlig duschtvål. På parisresan i höstas köpte jag på mig en riktigt lyxig favorit från Diptyque. I april köpte jag Jo Malone Basil & Neroli Body Wash. Neroli är en av mina favoritdofter på vår och sommar, en doft utvunnen av pomeransträd, med en frisk citrusdoft. Gröna Gredelinas Aleppotvål är en annan nyfunnen tvålfavorit. En fast aleppotvål, gjord på klassiskt vis med ekologisk oliv- och lagerbärsolja.


1. / 2. / 3. / 4.

5. / 6. / 7.

2 Comments

  • Mia

    Underbart inlägg! Precis vad jag behövde! Arbetar också hemifrån och med mycket social distansering även på helgerna så dagarna blir lååånga… Då behöver man lära sig njuta av de små sakerna i livet och inte bara av de stora händelserna, mötena, resorna och så vidare.

    • Karin Lind

      Å vad härligt, precis så känner jag också! Man får unna sig extra mycket hudvård.. Har nog aldrig duschat såhär mycket! Haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *