Beauty

The Beauty Edit: Januari

I januari har jag dragits till en enbärsdoft, upptäckt en ny budgetfavorit, satt i lååångt löshår
och lyckats motstå att spendera lönen på Westman Ateliers lyxiga krämprodukter.. 


Nytt år, nytt (längre) hår! Jag har i flera år nu använt Hairtalk, löshår som ger dig volym och längd genom ett patenterat tejpsystem. Jag rekommenderar Hairtalk varmt, särskilt om du som jag har ett tunt hår och vill ha ett naturligt, men voluminöst resultat med fästen som inte syns eller känns. Extra viktigt om du har fint, tunt hår i dig själv – keratinfästen och andra extensionslösningar syns och sliter för mycket. Fram tills nu har jag haft två paket i min egen längd, som en förtjockning, men nu har jag satt i 5 paket med 4o cm hår! Wooo!

Hårinspiration. Lexie Smith & Brigitte Bardot.

Jag känner mig mer feminin? I brist på bättre ord. Håret tar en annan plats nu, det rör sig och faller, det blåser i vinden. Det ger en helt annan känsla åt kläderna jag bär och verkar ändra mitt kroppsspråk och hur jag går. Långt, tjockt hår känns glamouröst, men också “naturligt”, även om det är helt onaturligt.. Flera av er har önskat ett hårinlägg och det kommer, låt mig bara experimentera lite först. Jag har aldrig haft långt hår som vuxen och det är som att en ny värld som öppnat sig!

Vill du veta mer om Hairtalk? Här har jag skrivit en FAQ.

Lavender & Juniper

N.C.P. Concept Lavender & Juniper EdP är en doft jag först testade på Daisy Beauty-mässan i början av månaden, där representanter från det svenska märket N.C.P Concept visade upp en minimalistisk unisex-doftkollektion. Jag föll för doft nummer fyra, Lavender & Juniper, med noter av enbär, iris, sandelträ, mysk och citrus. Den är snäll, enkel med noter jag känner igen i flera av mina andra dofter i samlingen. En ny vardagsfavorit!

Diptyque Tam Dao Shower Gel

Lyxtvål från Diptyque eller budget från Barnängen? Är du en lyxare som älskar en bra tvål? Jag är det garanterat och spenderar alldeles för mycket pengar på märkestvål från bland annat Diptyque. Som deras Tam Dao-serie. Underbar! Till mitt försvar köper jag dem på flygplatser för ett lite mindre saftigt pris.. De senaste månaderna har jag dock gjort en helomvändning och använt Gordons fasta Barnängen-tvål, ni vet de där vita man köper i flerpack som heter “barntvål”? (han må vara picky med kläder men inte alls picky med grooming) och damn! Den är jättebra! Och priset! 5 tvålar kostar 29 kr.

Glossier Futuredew. En ny januarifavorit!

Koreanska hudvårdsmärket Huxley har nått & Other Stories.

Fler januarifavoriter: Glossier Futuredew, LH Cosmetics Fantasticks Famous,
Charlotte Tilbury Airbrush Powder, Kevin Murphy Heated Defence, Huxley Secret of Sahara Oil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *