Beauty

The Beauty Edit: September

En ny rutin med gamla ingredienser. En medelmåttig rengöringsolja.
Min bästa foundation, mest burna doft och spännande nyheter.

 

Att byta rutin. Hur funkar det? Jag byter ofta hudvårdsprodukter, men får sällan reaktioner. Tricket är att hålla sig till ämnen och ingredienser som jag vet funkar! Jag älskar AHA-syra, hyaluronsyra, squalane och niancinamid. Micellärvatten, rengöringsoljor och -balms, gelérengöringar, syrapeelings och återfuktande produkter jag lägger lager-på-lager. Finns de i min rutin, oavsett märke (och prisnivå!) blir min hud glad.

Favoriter från Elixir Cosmeceuticals. 1. / 2. / 3. / 4.

I augusti började jag använda en återfuktande produkt från det norska hudvårdsmärket Elixir Cosmeceuticals, Niactil 4%. Ett serum med niancinamid. Sedan dess har jag utökat med fuktkräm från samma märke, Smoothing Cream, och precis som serumet innehåller krämen niancinamid (vitamin B3) som är bra för det mesta: pigmentering, fina linjer, torrhet, orenheter och rodnad, och hjälper huden att bilda kollagen och lipider, stärker barriärfunktionen och verkar antiinflammatorisk. Nästa steg är att testa rengöringen och peelingpadsen från samma märke.


Klairs-oljan blev ingen favorit.

Från fukt till rengöring. Jag har testat en rengörande ansiktsolja från det koreanska hudvårdsmärket Klairs, Gentle Black Deep Cleansing Oil, en olja jag hört mycket gott om. Men jag får den inte att funka! Jag pumpar ut en ärtstor mängd olja och börjar massera ansiktet för att lösa upp sminket. Inga problem. Men när jag ska skölja av den, förvandlas den inte till en “mjölk” som andra rengöringsoljor gör, utan fortsätter vara en kletig, tjock smörja. Som att jag hällt olivolja i ansiktet! Enda sättet att få bort den är att “dra” bort olje-smink-mixen med en handduk. Ett lyxproblem kanske, men jag har testat tio andra oljor som inte beter sig såhär. Besvikelsen är ett faktum och jag köper inte Klairs-oljan igen.

En basfavorit: Armani Luminous Silk Foundation

Sminknjutning. De senaste veckorna, när jobbet dragit igång och jag gått hemifrån 07, har jag trots den tidiga timmen ställt klockan på 06 så att jag har gott om tid att göra Den Stora Sminkningen. Så njutigt! Jag har verkligen gillat att prima, lägga foundation, concealer, lite contouring, ett ordentligt bryn – till och med ögonskuggor! Vi får se hur pepp jag är på samma rigorösa morgonrutin en mörk novembermorgon, men än så länge är det full on glam som gäller.

Månadens doftfavorit: Jo Malone Wood Sage & Sea Salt

Tom Ford lanserar hudvård – Tom Ford Research. Dyyyyrt!

Milk Makeup kommer snart till Sephora.

Svenska makeupartisten Gucci Westman släpper eget lyx-sminkmärke: Westman Atelier.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *