My style

Tio outfits, ett plagg: midikjolen

 

BUY LESS, CHOOSE WELL, MAKE IT LAST


Den svarta under knät-långa, vida kjolen med mycket volym och vackert fall måste vara mitt mest använda klädesplagg. Som jag älskar dem! Jag har två, från Filippa K och Tibi, och använder dem jämt – på olika sätt. Idag visar jag tio stylingalternativ!

Klänning som blus från Studio Heijne, väska från Elleme, skor från Chanel

Om du har många klänningar i garderoben, eller bara som jag vill variera din minimalistiska garderob, går en klänning utmärkt att bära som blus instoppad innanför en kjol! Så har jag gjort på bilden ovan, med en rak klänning från Heijne. Visst ser den ut att vara en blus? Om du vill testa samma trick, tänk på en sak: se till att klänningen inte är längre än kjolen så att tyg inte sticker ut nedanför kjolen. Förutom det är det bara att testa sig fram med klänningar i alla dess former. Voilá – du har en dubbelt så stor garderob!

Bikiniöverdel från COS, skjorta från H&M och sandaler från H&M

Vi förflyttar oss söderut. När det är sommar, varmt, kanske är du på semester. Du har legat i solen och läst några timmar och snart är det dags för middag. Finns det något bättre? Med rätt plagg och accessoarer behöver du knappt byta om. Så länge dejten eller middagen är relativt casual kan du addera en vit skjorta direkt över bikiniöverdelen. Knyt den om midjan eller lämna den öppen. På med kjolen och hoppa i slip in-sandalerna, på med guldsmycken, och highlighter. Så snyggt.

 

Stickad väst från H&M, skjorta från H&M, boots från Arket, scarf från Totême

Tillbaka till nordligare breddgrader och ett mer realistiskt scenario. Den stickade västen är ett av höstens trendplagg och även om jag inte gillar golfkänslan med vissa stickade västar, (eller som de också kallas: slipovers. Skräcken!), är en enkel, svart stickad väst med sprund på sidorna en användbar layering piece. Under en kappa i höst för extra värme eller som här, över en skjorta, tillsammans med kjol och boots och du har en riktigt snygg och lagom trendig höstoutfit.

Skjorta från H&M, sockboots, förra året H&M, behå från Anine Bing

Body från Totême, väskor från ATP Atelier och Little Liffner, skor från Repetto och scarf, second hand

Stickad tröja från & Other Stories och sockboots från Balenciaga

Skjorta från H&M, väska från ATP Atelier

Skjorta från Totême, stickad väst från Dagmar, sockboots från Henry Kole och väska från Little Liffner

En till västoutfit! Den enkla, svarta västen från Dagmar kändes lagom trendig, lagom klassisk och fick därför följa med mig hem från Afound härom dagen. Jag tänker bära den med min Zonza-skjorta från Totême med vida ärmar. Tyvärr är den slutsåld, men jag har sett flera hos kedjorna.

Blus från Totême, slingbacks från Sania d’mina och väska från ATP Atelier

Tröja från Khaite, väska från ATP Atelier och ballerinas från Bottega Veneta

Drömplagg! Här har jag utgått från samma kjol, men adderat drömplagg jag gärna hade i min ägo. De flätade skorna från Bottega Veneta är underbara, men också underbart dyra, liksom den stickade tröjan från Khaite. Kanske i framtiden?

 

 

2 Comments

  • R

    Hej Karin,

    Jag ville bara skriva att jag har läst din blogg ett par år och den är fantastiskt. Helt underbart hur du skriver och hur vältänkte dina inlägg är, dom är utan dravell och on point! Man märker hur du lägger hela din själ i skrivandet!

    Det var allt.

    Ha en bra vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *