Wishful Thinking

Höstens basplagg: Trenchcoaten

Ett alternativ.. Från Acne Studios

HÖSTKÄNSLOR. Både det regniga vädret, och det faktum att höstterminen börjar om två veckor, tillåter mig att börja drömma om höstgarderoben. Hösten är ytterklädernas tid, med andra ord: den bästa tiden! Jag älskar ytterplagg. Jag har en relativt kort önskelista inför höst-vinter-säsongen och högst upp står en klassisk, beige trenchcoat. Ni läste rät – en beige! I höst vågar jag mig utanför komfortzonen. Nu ska jag bara hitta den..


Min tidigare garderobsfavorit, Amarris från Acne Studios.

KLASSIKER. Från att ha varit en del av uniformen under första världskriget är trenchen idag ett praktiskt, snyggt ytterplagg perfekt för det svenska klimatet. Jag har en svart sedan tidigare, från Acne, som jag använt mycket ofta: Amarris. En lång, svart trenchcoat med alla de klassiska trench-detaljerna men en modern, oversized passform. Det är inte mer än rättvist att den får en beige kompis.

OVERSIZE. På min önskelista står en speficik typ, eller silhuett, av trenchcoaten. Jag letar efter en oversizead variant i just rätt beiga ton – inte för sand, inte för brun, inte för gul – med vida ärmar. Längden är viktig: jag vill kunna ha den både till jeans och kjol och då är längden avgörande. Kjolkanten får inte synas. Trenchen blir ett lager som “kapslar in” allt det fina under.

STYLING no. o1. Ovan ser du hur jag vill styla den beiga trenchen i sådär september, en “början av hösten”-outfit, när vädret fortfarande tillåter barbent och öppna skor snarare än boots. En outfit för en kaffe efter jobbet, kanske ett museibesök om världsläget tillåter. Med min favoritkjol från Tibi, svarta skjorta från Arket, väskan från Elleme och mycket fina mules från Acne.

STYLING no. o2. När vädret blir kallare, men inte så kallt att en kappa behövs, är trenchen perfekt då den tål regnrusk. Jag stylar den med mer höstiga accessoarer, stickat och denim. Ett par raka jeans, som modellen Rowe från Weekday, kashmir och boots. De klassiska chelseabootsen från R.M. Williams står på min höstönskelista, liksom kashmirtröjan i återvunnen ull från Arket.

Shoppa höstens basplagg och accessoarer:
R.M Williams Wentworth Boots – länk
Arket Oversized Poplin Shirt – länk
Arket Relaxed Cashmere Roll-neck Jumper – länk
Weekday Rowe Jeans – länk

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *