Beauty

Tre resor, tre necessärer

Hur spenderar du semestern? På lantstället, i en storstad eller flyr du Sverige för att njuta av sommaren på varmare breddgrader? Oavsett behöver du packa, och packa är svårt. Idag listar jag de bästa skönhetsprodukterna som passar just dina semesterplaner!

Necessär 1: på weekendresan.

I en varm storstad behövs lika mycket SPF som på stranden – men det får inte kleta. Jag väljer ett tunt, lätt och matt solskydd som inte klibbar eller rinner bort i hettan. Favoriten är Exuviance Sheer Daily Protector med SPF50. Då den är lätt färgad dubblerar den som foundation.

Det bästa med storstad på sommaren måste ju vara uteserveringshänget. Tapas i en liten mysig gränd i Palma – halleluja! För snabbt inför-middag-fix, packa med en tyngre kvällsdoft och en svart kajalpenna du kan sudda med fingret. Preppar du på hotellrummet är fuktgivande eyepatches under ögonen (som får verka medan du tar en powernap) pricken över i. !

Efter en varm dag på stan som övergick i middag och festande till sent på natten kan det vara skönt med en nattmask. Jag lägger ett extra tjockt lager av min kräm och sparar därmed viktigt väskutrymme. Just nu gillar jag Clinique Moisture Surge.

Necessär 2: på solsemestern.

Om du hänger vid stranden, poolen eller kanske lyxar på en båt, är det huden på kroppen som behöver mest hudvårdskärlek! Solskydd i massor och därefter en svalkande after sun – jag gillar Comfort Zones Sun Soul-serie – är ett måste på solsemestern.

När du kommit upp från stranden behövs en rejäl tvagning för att få bort sand, salt och solskydd. Jag väljer en rivig skrubb som denna och en löddrande rengöring, gärna Rituals löddrande duschkräm. Solen och saltet torkar gärna ut och efter duschen försöker jag därför riktigt dränka huden i fukt och lägger en kylande, svalkande fuktmask. Kroppen får en rejäl dos av Biotherm Lait Corporel som verkligen är sommarsemester för mig.

Necessär 3: på lantstället.

Spenderas sommaren istället på landet (kanske utan rinnande vatten och utedass?). Då är fiffiga produkter som torrschampo och makeupwipes dina bästa vänner. Om du vill packa riktigt lätt, finns Dr Bronners Liquid Soap – en organiskt certifierad allt-i-ett-produkt med hela 18 (!) användningsområden. Du kan till och med använda tvålen som tandkräm!

Vill man ändå fixa sig är enkla produkter som kan smackas på med fingrarna, utan spegel, det bästa. Som Glossier Cloud Paint i Dusk, som bronzer och ögonskugga, och Puff för lite rosa på läppar och kinder.

Vad följer med i din necessär i sommar?

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *