Fashion

Underbart under

Inlägget innehåller annonslänkar

Det viktigaste basplagget? Underkläder! Om du bara ska köpa en sak, börja inifrån och ut och unna dig lyxiga underkläder. Det gör mer än du tror. Förutom att du känner dig finare slipper du med rätt underkläder få ont av obekväma band som skär in, du får rätt stöd och kläderna faller snyggare. Varför spendera tusentals kronor på lyxiga kläder i fina material om de ändå inte sitter rätt?

Mina favoriter. När det kommer till behåar har jag två märken som alltid funkar för mig: Triumph och Chantelle. De gör båda behåar i hög kvalitet till ett pris runt 400-500 kr som går att tvätta i vanlig maskin om och om igen. Ofta passar jag på att köpa tre på en gång när jag har en åhlénsrabatt. Med underdelar föredrar jag hög midja, lätt shapingeffekt och gärna utan sömmar. Högmidjade trosor ser så himla retrofint ut.  Shaping är en tudelare men jag gillar när mina kurvor förstärks, speciellt när jag har kjol, men bär inget man inte kan andas i! Hatar när de liksom inte går att ta av?! Dessa är mina favoriter.

Tips att ta med på shoppingrundan. Behåar. Pust! Detta evighetsprojekt. Men det går att hitta rätt! Först och främst: rätt omkrets. Det är ett krav för bra stöd. Behån ska sitta tajt mot kroppen på yttersta hyskorna. Ju längre du använder behån, desto mer elastisk blir den. Då flyttar du in hyskorna ett steg allt eftersom. Den måste också kunna sitta på plats när du rör dig, så flaxa med armarna lite i provrummet! Och ta alltid med kläderna det är tänkt att du ska bära över behån, annars ser du inte hur slutresultatet blir. Osäker över storleken? Ta hjälp av ett proffs. Jag gillar behåar med många hyskor, för extra stöd.

Axelbandslösa toppar? Jag hatar när behåbanden syns. Min absolut bästa behå för axelbandslösa toppar, linnen och off-shoulderklänningar är Wonderbra Perfect Strapless Bra. Den är ganska “hård” men sitter verkligen på plats och jag kan röra mig fritt utan att den halkar ner.

Såhär sköter du om dina nyfunna älsklingar:

Handtvätt eller inte? Skira spetsar och glansigt siden är väl kanske det vi alla älskar mest. Här är handtvätt ett tvång. Maskintvätt kan göra så att vackra undies inte håller sin beautifulness. Tyvärr! Men var noga med att aldrig blötlägga siden. Det skapar fläckar. Tvätta sidengrejerna snabbt i milt tvättmedel anpassat för sidentyger i ljummet vatten.

Skrämmer hela idén om handtvätt? Om du är underklädesfantast behöver du ta dig en funderare. Har du tid att handtvätta, kör. Om inte – lägg inte flera tusen på Agent Provocateur-godingar som ändå går sönder. Med “vanliga” material gäller egentligen samma sak: det allra bästa är att tvätta för hand. Men för oss med späckat schema funkar det helt okej med tvättmaskin, men lägg grejerna i tvättpåse först och använd bara milt tvättmedel. Och undvik sköljmedel! Det innehåller ofta alkohol som sabbar elasticiteten i underkläder.

Hängtorka. Låt alltid behåar hängtorka. Men inte lodrätt hängandes i ena axelbandet! Det töjer ut behån. Häng upp den med två galgar i bygeln istället.

Rätt förvaring. Här gäller samma regler som med alla kläder: garderoben måste vara sval och torr. Lägg behåar uppepå varandra med kuporna uppåt. Lägg dem inte i varandra, och vik dem inte. Då blir de knöliga! Trosor är det enklare med: de kan du i princip bara lägga rakt upp och ner i lådan. Alltid något!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *