Beauty

Verso – åtta veckor senare

Inlägget är skrivet i samarbete med Hudoteket. Läs mer i min policy.

Åtta veckor har gått sedan jag först började använda hudvård från Verso Skincare – en serie produkter jag blev rekommenderad efter att ha gjort Hudotekets online-konsultation. Jag ville få bort min yttorrhet, få ökad lyster, öka fukthalten i huden och gärna jobba lite förebyggande anti-age. Jag fick hem sju produkter att använda. Vilka har blivit favoriter? Vilka köper jag inte igen? Det är dags för en utvärdering!

Vad är Verso och Retinol8?
Till att börja med – Verso Skincare är ett svenskt hudvårdmärke kända för deras A-vitaminkomplex – Retinol8. Retinol är en av få hudvårdsingredienser med ett bevisat hudföryngrande resultat. Det är en form av A-vitamin med små, små molekyler som kan tränga ner i huden och fungera anti-age, stärka upp huden och göra den jämnare i tonen. Den är också en antioxidant som skyddar huden mot fria radikaler.

Och om inte det vore nog – eftersom A-vitamin också reglerar talgproduktionen kan det också förhindra och behandla acne (läkemedlet roaccutan, som används mot svår acne, är just ett A-vitaminderivat). Eftersom retinol är så kraftfullt kan huden reagera med torrhet och rodnad i början – det är helt normalt – men är du känslig i huden som jag gäller det att slussa in produkterna. Versos Retinol8 ska vara åtta gånger mer effektivt än traditionellt retinol och samtidigt hälften så irriterande.

Så har testandet gått till.
Jag har följt Hudotekets och min hudterapeuts rekommendation och använt samtliga produkter morgon och kväll i åtta veckor. Jag har aldrig använt produkter med retinol tidigare och var därför noga med att “slussa” in exempelvis nattkrämen och ögonkrämen som i början kändes lite stark och “pirrande” i huden. Eftersom det inte ingick en rengöring i utskicket jag fick har jag använt min vanliga Glossier Milky Jelly Cleanser. Utöver det har jag försökt använda så få andra produkter som möjligt.

Morgonrutin:
Micellar Water
Hydration Serum
Super Facial Oil
Day Cream
Super Eye Serum

Kvällsrutin:
Micellar Water
(Glossier Milky Jelly Cleanser)
Enzyme Peel – två gånger i veckan
Hydration Serum
Super Facial Oil
Night Cream
Super Eye Serum

Åtta veckor senare.
Det är häftigt hur en inbiten hudvårdsnörd som jag har underskattat klassisk FUKT och NÄRING? Jag har syrat, maskat, testat det ena och det andra men ingenting har fått min hud så fin, jämn och pormask-fri som en klassisk fuktserie. Versos produkter jag fått testa är just utvalda för att ge min yttorra hud massor av fukt och har lyckats med just det. Av vad jag läst mig till är retinol ingen “quick fix”: det gäller att använda en hel serie, morgon och kväll, under minst två månader innan du ser resultat – och det skriver jag under på. Det tog mig 4 veckor innan jag faktiskt såg skillnad – men det var det värt, eftersom skillnaden höll i sig. Produkterna har också lyckats hålla mina månatliga hormonella finnar-på-hakan-utbrott i schack. Det kan jag tacka retinolet för! Titta bara på jämförelsebilderna nedan: min hud för ett år sedan och idag. Vilken skillnad!


Förra året och idag. Jag har alltid fått finnar/små utslag kring hakan som lämnat röda märken. Nu är huden helt jämn.

Vilka produkter köper jag igen?
Överlag är jag väldigt imponerad av serien som helhet – och tror att effekten beror mycket på att jag hållit mig till en serie, med en hel arsenal produkter – men några har stått ut extra och det tack vare dess underbara konsistens och känsla. Jag älskar enzympeelingen som med sin genomskinliga gelé-konsistens är skön att använda och pirrar utan att göra huden irriterad. Jag har använt den två kvällar i veckan och morgonen efter har jag vaknat med världens glow.

Oljan och nattkrämen är båda MAGISKA. M-A-G-I-S-K-A! Oljan, som kommer i ett svart, lackat etui med tre refill-oljor, är lätt och enkel att arbeta in, ger massor av extra näring till huden och doftar otroligt gott. Efter att ha bara använt den på kvällen till att börja med, och älskat den, började jag snabbt att inkludera den i morgonrutiner också. Men med nattkrämen blir oljan något extra – nattkrämen liksom kapslar in all fukt under och sveper in ansiktet i en kokong av fukt, fett och näring. Ahhh. Båda är dyra och min plånbok kommer gråta när jag köper påfyllning för oh ja – det kommer inte slutas med Verso här!

Vilka produkter avstår jag?
Micellärvattnet. Jag shoppar enligt hudvårdsfilosofin ”ju längre på huden, desto dyrare” och då ett micellärvatten i princip stryks över huden i 2-3 sekunder är det dyra priset omotiverat. Det har funkat bra som morgonrengöring och för att ta bort ögonsmink på kvällen men till priset? Nä. Ett vanligt micellärvatten á la Bioderma funkar lika bra.

Dagkrämen och serumet. Jag har verkligen älskat de flesta produkterna från serien – men ni vet ju hur kräsen jag är. Dagkrämen och serumet har inte riktigt nått upp till mina krav och det beror åter igen på konsistens och känsla. Serumet är lätt och mjölkigt i konsistensen – inte min favorittextur. Jag föredrar något mer gel-aktigt. Dagkrämen är lite ”kritig” i konsistensen och med en lite kemisk doft (antagligen på grund av det inbyggda solskyddet) som gör att den inte glider på så lätt. Petitesser, men bara det bästa är gott nog, right?

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *