My style

Winter ’18 Capsule Wardrobe

Ull, vackra ytterplagg och bra skor. Låt oss titta på vinterns garderob!

 

En minimalistisk kapsel. Jag har ordnat vinterns kapsel efter 4 x 4-principen, som jag bloggade om här. En fyra-gånger-fyra-garderob är som en “kapsel i kapseln”: en garderob beståendes av 16 plagg uppdelade i fyra grupper som du ser nedan. Jag började med utmaningen förra säsongen och gillar det skarpt! Jag har dock adderat en till “rad” med totalt åtta accenter – just på vintern behövs alltid fler accessoarer och skor tycker jag? Fler skor att välja mellan beroende på vinter och vinter-tillbehör som handskar och halsduk.

En fyra-gånger-fyra-garderob innehåller:
Fyra neutrala basplagg i din första basfärg.
Fyra neutrala basplagg i din andra basfärg.
Fyra plagg i spännande texturer, mönster och fler färger.
Fyra accenter som sätter pricken över i, antingen klädesplagg eller accessoarer.


Eyeliner, ballerinaskor (inomhus på jobbet), favoritkjolen och min merinoullskofta från Arket som är tunn men varm i vinterkylan.

Mina överdelar från höstens kapselgarderob funkar lika bra i vinterkylan. Naturmaterial håller värmen bäst!

Nya Dior-scarfen och ett kärt återseende: jackan med stora utanpåfickor från H&M Studio.

Min vinter-kapselgarderob sträcker sig från november till februari och behöver funka både inomhus, på jobbet, och i snö och kyla utomhus. En vinterkapsel är alltid svårast, tycker jag, eftersom vädret ställer till det en del! Det finns egentligen bara två saker som får en vintergarderob att funka: grymma ytterplagg och att byta skor så fort du kommit fram till jobbet. Jag har mina höstskor – mina chanelballerinas och flattered-loafers – vid skrivbordet på jobbet jag byter till.

Vinters accessoarer. På vintern är det som att jag sveper in mig i en ullkokong! Jag tar fram mina strumpbyxor, handskar, scarfs och ullhalsduken från Acne. De dagar vädret tillåter njuter jag av mina två par sockboots.

På vinterns inköpslista. Jag har använt mina chelseaboots från Loake i flera år nu och de klarar en säsong till, sen behöver jag byta ut dem mot ett par nya vinterskor. Jag funderar på ett par klassiska curlingkängor från Bally, eller ett par liknande boots från R.M Williams. De ska som sagt bara funka i kylan – jag byter ju på jobbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *