The Style Edit

Våranpassa garderoben

 

Snart är det vår! Dags att ta fram ballerinaskorna igen. I slutet av förra året, när vintern var på gång, skrev jag ett inlägg om hur man anpassar garderoben inför den kommande, kalla säsongen. Nu tänkte jag göra samma sak, men från vinter till vår. Såhär våranpassar du garderoben!

 

Vårvänliga skor
Vädret kan vara lurigt såhär i februari-mars-april, från snöslask till (sommar)värme. Det kräver sina skor. Mitt bästa tips är att varva två par skor; ett för inomhus- och ett för utomhusbruk. Jag bär med mig mina inomhusskor i en dustbag i min väska varje dag men du kan lika gärna ha dem ståendes på jobbet. Utomhusskor kan vara allt från boots, stövlar, sneakers eller ballerinaskor eller loafers så länge de är tåliga och tål dåligt väder (lädersula? mocka? höga klackar?´Undvik slask och blött väder. Och lägg pengar på nya sulor hos skomakare!). Sen är det här är en smaksak, men generellt tycker jag att man ska skippa vinterstövlarna med vårkläderna. Speciellt om du tänker gå barbent. Är det så pass varmt för en barbent outfit bör resten av outfiten vara somrig.

Lager på lager
Då vädret är lurigt är det bra att jobba med lager-på-lager, lättast genom att addera ett mellanlager mellan tunn överdel och tunn vårjacka, som en stickad tröja, cardigan eller något i kashmir. Med värmande naturmaterial blir du snabbt varm om vädret blir kallare utan att behöva byta ytterplagg! Du kan också använda två jackor, som en skinnjacka + kappa där skinnjackan blir som en kavaj. Eller en pälsväst över skinnjackan. Använd plagg du redan har för att spara pengar!

 

Highlighta!
Att gå från strumpbyxor till barbent, eller från långärmat till kortärmat – det kan kännas lite skrämmande. Jag brukar “glömma bort” mina ben under några månader under vinterhalvåret, och när de väl ser ljus igen kan de lätt få en chock.. Jag är inget fan av brun utan sol, men älskar glowet man får från BUS-produkter, så jag brukar blanda en klick av min vanliga kroppskräm med lite krämhighlighter och smörja in smalben, armar, axlar och nyckelben. Instant glow! Och vad är snyggare än en perfekt glowig hud? Det kan förstås anpassas till hur mycket hud du vill visa och hur varmt det är ute: från highlighter på bara kindben, till kanske nyckelben i en öppen topp, till glitter-all-over matchat med halvnakna sommarklänningen. Ah-mazing.

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *