Fashion

Review: Louis Vuitton MM Agenda

 

Någon vecka efter jag gjorde mitt nu näst senaste lyxköp, av ett par Rupert Sanderson-skor, skrev jag en recension. För torrschampon och foundations är inte det enda man kan recensera! Här kommer en recension på mitt senaste köp: Louis Vuitton MM Agenda. Kanske har ni funderat på en likadan? Då kan det vara bra att läsa om produkten är värda pengarna, hur kvaliteten är och så vidare. Det gör alltid jag innan ett köp.

 

Louis Vuittons kalendrar har namnet “Agenda” och kommer i flera storlekar, PM, MM och GM – petite modele, moyen modele och grand modele, alltså “liten”, “medium” och “stor”. Min är i “MM”-modellen. De olika storlekarna kommer med papper som går att köpas till, men det hoppade jag över. Istället köpte jag papper från märket Burde på Akademibokhandeln – både Burde och Filofax har papper som passar perfekt i MM-storleken för en bråkdel av LV-priset. Visst att det är lyxigt med LV-papper, men jesus vad de är dyra! Vi snackar tusenlappar för några papper. Yikes. Förutom storlek kommer kalendrarna i flera material och färger, mest klassiska är det bruna monogramprintet i canvas. Min är i “épi noir”: ett räfflat svart skinn som lanserades 1985.

 

LV-kalendrarna finns inte alltid i butik. Så var fallet när jag bestämt mig för att slå till! Tydligen säljer de ut snabbt, och de har nästan aldrig épi-produkter inne. De är inte lika populära som monogramprintet som inte alls är min kopp té. Däremot går det alltid att beställa via LVs butiker från centrallagret – eller “att göra en förfrågan” som det så fint heter. Det gjorde jag. Väntetiden var ungefär tre veckor, och jag fick ungefär en vecka på mig att gå till butiken och köpa kalendern, annars skulle den säljas vidare. Butiken i Stockholm har ju långt ifrån alla varor i butik, så att kunna göra en förfrågan är ju toppen för oss LV-nördar! Sagt och gjort, jag fick ett sms när kalendern kommit fram och några timmar senare var den min. Väldigt smidigt.

 

Hur är kvalitén? FANTASTISK. Jag har öppnat och stängt den hundratals gånger och den är som ny. Trots att jag inte är särskilt varsam med den – den ligger fritt i väskan bland nycklar och andra smågrejer – är den helt slitagefri, utan repor eller fläckar. Lädret känns mycket hållbart och formen är väldigt “stiff”, vilket jag tror bidrar till varför den inte tappar formen eller böjer sig av alla papper.

 

Allt som allt är jag supernöjd. Jag använder kalendern dagligen på jobbet: som lärare är kalendern ens bästa vän. Jag planerar lektioner, skriver in betyg, skriver påminnelser och gör lektionsanteckningar i den. Sen är jag lite av en planeringsnörd också, och gillar old school papper och penna. Om du är som jag, kanske en Filofax, eller en lite lyxigare LV-variant, är något för dig!

8 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *