My style

Läsarfråga: att hitta sin stil

 

Hur hittade du din stil? Har själv helt tappat vad min stil är och vet inte hur jag ska hitta någon typ av stil igen. 

 

Stil. Jag tror att kläder säger något om oss – eller snarare: de speglar vilka vi vill vara. Kläder signalerar något till omvärlden: de kan berätta något om allt från vår musiksmak till vad vi jobbar med, vår religiösa tillhörighet och visa vilka plagg, snitt, färger och texturer vi älskar.

 

Bilderna ovan är tagna 2006 och 2016. Jag har alltid haft en förkärlek till svarta kläder och alltid burit vissa typer av plagg: de svarta kjolarna, de svarta smala jeansen, ballerinaskorna och enkla långärmade tröjorna utgjorde stommen i min garderob redan som 15-åring. Då i form av billiga Cheap Monday-jeans som precis blivit trendiga, kinaskor (såna där sammetsballerinas med spänne) jag köpt på loppis och tyllkjolar jag sytt själv eller köpt på Shock i Göteborg (oh the memories!). I takt med att jag blev äldre förändrades stilen – speciellt när jag började plugga och extrajobba. Jobb med dresscode krävde vissa sorters plagg, när jag fick lön hade jag råd med bättre kvalitet och kunde köpa sakerna jag längtat efter. Men favoriterna stannade kvar! Sen handlar det förstås om “trial and error”: genom åren har jag inte bara hittat plaggen jag älskar, utan också fått koll på vad jag inte känner mig bekväm i.

 

Jag tror att det blir lättare att hitta sin stil om man först funderar ut garderobens “röda tråd”. Rensa bland kläderna och lämna bara kvar plaggen du verkligen älskar. Försök hitta den röda tråden bland dessa favoritplagg: vilken färg har de? Snitt? Material? Är det en viss butik du gillar eller någon speciell designer? Komplettera sedan dessa favoritplagg enkla, neutrala plagg som går att använda om och om igen. Där har du din stil – en mix av älsklingsplagg och användbara basplagg.

 

Mina bästa tips till dig blir alltså att försöka hitta den röda tråden. Rensa garderoben och lägg ner några timmar på att leta inspiration: unna dig några tidningar, kolla visningsbilder och bokmärk bloggar, lyssna på poddar om stil och gå en runda i butikerna. Prova flera typer av plagg, ta bilder och känn efter. Samla ihop allt du gillar och skriv en lista. Där har du grunden som du sedan kan jobba vidare med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *