My style

Mitt modeår

Inlägget innehåller annonslänkar

Det är dags att sammanfatta modeåret 2017! Det känns inte som att året är “klart” utan några avslutande “årets bästa”-inlägg. Jag har börjat lista årets bästa smink- och skönhetsprodukter (fler inlägg i den kategorin kommer) men idag är det dags för årets bästa och sämsta modeköp, årets bästa accessoar – helt enkelt modeåret 2017.

Bästa köpet? Jag verkar ha shoppat enligt mottot “färre men värre” 2017 – vilket jag är mycket stolt över. Det har blivit få, utvalda köp (som svidit i plånboken) snarare än flera trend- eller budgetköp. Väldigt bra – jag ångrar alltid de där snabba ännu-en-svart-tröja-från-kedjan-köpen. De plagg och accessoarer som blir favoriter är alltid de man riktigt längtat efter! Mitt bästa köp blir därför sandaletterna från Dior jag spontanköpte i San Francisco i somras. Inte för att de kommer bli min mest använda sko, utan för vad de symboliserar. Att prova designerskor i stans lyxigaste affär och smutta champagne samtidigt? Det var precis det jag behövde just då. Längtar tills det är varmt nog att bära dem igen!

Mest användbara accessoaren? Förutom Alman från Louis Vuittonsom jag använt minst lika mycket i år som förra året, har jag använt en annan väska väldigt mycket 2017: den här vardagsväskan från Don Donna. Den är inte speciell på något sätt: en billig väska i fejkläder. Men den har funkat toppen som vardagsväska, den har hållt väldigt bra.

Senaste köpet? Inget köp men däremot en julklapp – Canada-scarfen från Acne. Tomten prickade helt rätt i år.

Garderobens it-plagg 2017? Kjolen från Tibi som jag burit flera gånger i veckan sedan den blev min i februari. Det kan vara världens finaste plagg! Lika fin som den var svår att få tag på – jag letade mig galen på alla världens onlineshoppar, jag hade vänner över i New York som gick till Tibis flagshipstore, andra vänner som letade i Los Angeles. Slutsåld överallt. Efter att jag ringt ner deras kundtjänst lyckades en tjej äntligen leta reda på en som skickades till mig. Fatta lyckan! Jag åkte på en galen tull- och fraktavgift men det var det värt.

Årets sämsta köp? Blusen Free Blouse från Hope som var jättefin, men som tappade all svärta i tvätten och snabbt såg solkig, grå och tråkig ut. Den hamnade snabbt i skänka-bort-lådan. Surt!

Saknade du något i garderoben 2017 som du vill ha 2018? Ja! Jag har insett att jag har mängder av olika svarta överdelar, när jag egentligen bara vill ha en enkel, långärmad, rundhalsad svart tröja. Letade överallt efter den perfekta och har nog hittat den nu! Jag börjar 2018 med en “komplett” garderob – känns toppen.

2 Comments

  • Sonja

    Jag har tydligen ganska omedvetet tagit inspiration från dig, numera går jag runt i tights och knäkorta svarta klänningar – det har blivit min uniform. Men nu har jag lite ångest, klickade nyss hem en dyr lyxig tröja…väntar på paketet med skräckblandad förtjustning – tänk om den klär mig och det blir dyrt eller om den inte passar? Tack för alla bra tips och för hålen i plånboken 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *