Beauty

Facemists jag inte vill leva utan

Fuktspray, eller “face mist”, är något jag alltid vill ha med mig i väskan. De är så sköna och har många användningsområden: de svalkar en varm dag, ger skön återfuktning på flygplanet om du är ute och reser och lugnar när huden blivit känslig och lite stram efter en lång dag framför datorn. Dessutom sätter den sminket på plats och tar bort den pudriga känslan man ibland får när man sminkat sig med både foundation, puder och diverse contouringprodukter. Viktigast är förstås innehållet, men hur sprayen sprayas ur munstycket är minst lika viktigt: en fin miststråle som sveper in huden i ett svalkande hölje är drömmen!

Caudalíe Beauty Elixir uppnår alla förväntningar: finare mist får man leta efter! Med extrakt från druva, rosmarin och mynta har den en örtig, mintig doft där myntan gör att du vaknar till och huden lämnas återfuktad, klar och lugn. Väldigt uppfriskande! Den är dyr: 370 kr för 100 ml men då räcker den en evighet.

Avène Eau Thermale är en klassiker här hemma. Med thermalvatten, som är Avènes signum, lugnar den huden, återfuktar och mjukgör. Priset ligger på 99 kr/150 ml så jag sprayar massor utan dåligt samvete, Caudalíes variant är jag mer sparsam med..

10 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *