Beauty

2016 års bästa makeup

Inlägget innehåller annonslänkar

Gott nytt år! Hade ni roligt igår? Lite för mycket champagne? Kanske ligger du i soffan och scrollar runt på bloggar. Det är precis det jag gör – och jag älskar det. Tror inte det finns något bättre än kombinationen soffa + serier + bloggar! Kanske pizza också.. Här får ni ett långt inlägg perfekt för en lat söndag. För nytt år betyder tillbakablickar – det är det vi ska göra idag. Först ut: 2016 års bästa makeup!

 

Årets bästa primer: Smashbox Photo Finish Primer Water
Olje- och silikonfri primer i sprayform, hur smidigt?! Perfekt en stressig morgon. Sprayens lite kletiga, klibbiga textur gör att sminket “greppar tag” i primern och hålls på plats hela dagen, utan att vattnet för den skull ta lång tid på sig att torka, och gör dessutom huden härligt glowig!

 

Årets bästa foundation: Armani Luminous Silk Foundation
En foundation som känns väldigt olik de flesta andra jag testat: här får du en lätt, nästan viktlös formula som går att bygga upp i flera lager för önskad täckning. Ger en naturlig, men ändå perfekt finish som gör att huden ser photoshoppad ut.

 

Årets bästa concealer: Too Faced Born This Way Concealer
Som alla mina bästa concealers blandade till en! Med täckning som NARS-concealern jag älskar och med krämigheten som hos Urban Decay-naked nånting har den allt jag vill ha. Återfuktar, lägger sig inte i linjer, håller länge, täcker allt.

 

Årets bästa puder: Isadora Matt Fixing Powder
Ett lätt, transparent puder som håller mig matt hela dagen utan att för den skull göra huden platt och tråkig. Lyckas på något magiskt sätt blurra huden och “sudda bort” ojämheter. Som photoshop i puderform! Billig är den också – jag har köpt två backups.

 

Årets bästa settingspray: Urban Decay All Nighter Long-Lasting Makeup Setting Spray
Settingspray som håller sminket på plats hela dagen och tar bort den torra känslan som ibland kan bli efter puder. Med denna ser basen likadan ut 7 på morgonen som 21 efter en lång dag med lektioner, bloggevent, middagar och pressträffar.

 

Makeupsvamp som kan användas fuktad eller torr beroende på hur mycket täckning du vill ha. Jag “sveper” på ett skirt lager foundation och “duttar” fast concealer under ögonen där jag behöver mer täckning.

 

Årets bästa rouge: Smashbox L.A. Lights Beverly Hills Blush
Krämrouge i stickformat som med den perfekta rosa-koralliga färgen. Högpigmenterat, drygt som attan och sitter som sten både nu i vinter och under varma sommardagar.

 

Årets bästa highlighter: Becca Shimmering Skin Perfector Pressed Pearl
Jag är kär <3 Finmalt, krämigt puder som glider på som en dröm, ger en subtil silvrig pärlemorslyster men som också som kan byggas upp för extra glow.

 

Årets bästa eyeliner: Marc Jacobs Fineliner Ultra-Skinny Gel Eye Crayon
Tunn kajalpenna som skruvas upp. Den är svart-svart, precis som jag vill ha den (namnet på den svarta färgen är just Blacquer och beskrivs som “blackest, shiniest black”), den är smidig och lätt att använda och skapar fina linjer både som eyeliner, suddad eller som den är, och i vattenlinjen som tightliner.

 

Årets bästa mascara: Yves Rocher Vertige Longueur
En mascara med jättesmal spoolie. Skapar långa, separerade fransar där jag kan bygga på volymen utan risk för klumpar. Borsten är perfekt för att komma åt längst in vid fransroten och skapar en “tightliner”-effekt (som en osynlig eyeliner eller fransmarkering). Bra pris också!

 

Årets bästa brynprodukt: Refectocil Ögonbrynsfärg

Ungefär varannan vecka färgar jag brynen och då med produkter från Refectocil. Jag tar upp lite färgkräm på en snedställd pensel och målar ögonbrynen precis på samma sätt som när jag sminkar mig. När färgen fått verka en liten stund sköljer jag av. Sedan går jag in med ett andra lager färg i brynens yttre halva för att få en snygg ombre-effekt. Brows on fleek!

 

Årets bästa lippie: Anastasia Liquid Lipstick
Min all-time favoritlippie är ett flytande läppstift som håller genom ALLT. Träningspass, långa dagar, trerättersmiddagar.. När den väl är på sitter den som sten! Kommer i en herrans massa färger, mina favoriter är nuderosa Pure Hollywood, mauverosa Lovely, poppigt röda Carina och svarta Midnight.

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *