My style

Tag: Lyx jag inte vill leva utan

På en blogg jag följer, Eva in the City, hittade jag en rolig tag jag tänkte göra idag: Luxury I can’t live without. Vi ska snacka bästa lyxväskan, skönhetsprodukterna och skorna jag inte vill “leva utan”. Hoppas att ni också vill svara på frågorna!

Min väskkollektion är liten men naggande god. Men bara en väska kan nog räknas som lyx: min Alma BB från Louis Vuitton. Kan man älska en väska?! För det gör jag. BB står för storleken: det är den näst minsta i serien. Min är i ett glansigt, svart räfflat läder och har hängt med mig nästan dagligen i ett år nu och ser ut som ny.

 

En “Small Leather Good”, eller SLG, kan vara en plånbok, nyckelhållare eller necessär. I den här kategorin har jag samlat på mig några lyxsaker genom åren, mest genom presenter och julklappar. Men valet är enkelt! Jag kan bokstavligt talat inte leva utan min MM Agenda från Louis Vuitton – ni som känner mig väl vet att allt hamnar i kalendern (och det som inte skrivs ner glömmer jag bort).

 

Skor är ingen kategori jag spenderar en massa pengar på: jag har märkt att en dyr prislapp inte behöver vara lika med hög kvalitet när det kommer till skor. Men lyx behöver ju inte betyda dyrt: de skor som hållt absolut bäst är mina ballerinaskor från Pretty Ballerinas och mina boots från Loake. När – eller om! – de går sönder kommer jag ersätta dem med likadana par.

 

Smink och hudvård är det värre med.. Här har jag alldeles för dyr smak för min plånboks bästa! Men det är något visst med vackra förpackningar, lyxiga dofter och produkter som är svåra att få tag i. Diptyque-doftljus, Tom Ford-parfymer, By Terry-krämer.. Listan är lång och lär aldrig bli kortare.

4 Comments

 • Sofia

  Hej Karin,

  skulle du kunna ge mig lite råd angående ett problem som jag har stött på. Jag älskar vackra kläder/accessoarer, vare sig det är från hm eller från saint laurent. Dock så tenderar jag att dras till finare designer väskor och kappor, något som jag gärna sparar till och investerar i. Fastän jag själv älskar dessa och är stolt över att ha sparat till dem så vill/vågar jag inte använda dessa pga olika orsaker. Främst för att folk dömmer mig väldigt snabbt. Åsikter som "åh har du blivit en sån person", "vad kostade väskan", "jag skulle aldrig spendera så mycket pengar på något sådant, tänk vad många resor du skulle kunna göra", "du har ju inge stil, bara dyra saker". Likaväl som att andra "antar" att budget märket som hm och ginatricot inte duger för mig. Detta gör mig så ledsen, besviken och faktiskt arg. Hur ska man hantera detta? Det har slutat med att väskorna dammar i skåpet, undviker att besvara frågor eller känner att jag måste "ljuga" om det jag äger. Jag hatar skrytande människor och det är absolut inte vad jag strävar efter. Men jag uppskattar vackra ting. Tacksam för eventuellt svar.

 • Sofia

  Om jag själv ska göra listan så är nr 1. Min lyxigaste väska är inte en utan faktiskt 2 st ryggsäckar från Lundhags en 15 L och en 25 L, fruktansvärt Oglammigt men oj så praktiska! Där rymmer jag allt från extra kläder till matlådor och smink. Och allt detta utan att jag får ont i ryggen ^^ drömmer en dag om en vacker LV rygga eller kanske en från Moshito..
  Nr 2 är min lilla korthållare i läder med stålinsida som rymmer mina 12 mest använda kort praktisk och säkert.
  Och nummer 3 skor, skulle nog säga mina röda docs som jag använder till allt från kjol till jeans! Allra snyggast är dom med lätt upprullade slitna jeans . Min inre 14 åring på slutet 90talet slår frivolter av lycka! Och sen till beauty, ack denna älskade kategori! Skulle vilja säga marc jacobs remarcable foundation och ABHS Modern renesence paletten men det finns en hel del andra tunga konkurrenter i bakgrunden där 🙂
  Jag i ett nötskal, praktiskt, Skönt och lite glammigt 🙂 Kram till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *