Beauty

Sommarens parfymgarderob

Inlägget innehåller annonslänkar

Byter du doft efter säsong? Istället för en signaturdoft kan man säga att jag har signaturnoter: jag verkar alltid dras till samma typ av doft och samma, vita blommor. Men det händer något med doftgarderoben på sommaren. Kanske för att man kan “komma undan” med sötare dofter nu? En söt doft till en tjock kashmirtröja kan ju lätt kännas “tungt”. Nu i värmen, när jag helst bär flowiga material, kan jag spraya på desto mer.

Vilka noter dras ni till? Fikon är den doftnot jag mest förknippar med sommar. Luftiga tyg, sandaler och det där söta, solmogna. En fikondoft kan ju både kännas “rå” och grön, eller tung och söt. By Terry Flagrant Délice är min lyxigaste fikondoft. Här har man blandat söta, solmogna fikon med lite bitter mandel och röda vinbär. Den har en krispig, “grön” friskhet i toppen jag verkligen gillar men sen dyker den lite bittra mandeln och den söta vanilj-tonka-mysk-bottnen upp. En unik, varm, lyxig sommardoft som balanserar precis mellan tung sötma och “grönt”. Mums!

 
Om jag vill ha en lättare fikondoft (och inte slösa på By Terrys dyra droppar..) tar jag fram The Body Shop Italian Summer Fig. Med nyskördade Puglia-fikon, vinblad, krokus, toscanska rosor, ambra och ekträ skapas en nötig, krämig fikondoft som också är sval och fräsch. I doftserien finns också en duschtvål. Det gick åt några flaskor av den förra sommaren om vi säger så!

‘Musky, green fig leaves swaying in the warm evening air…’

Min tredje fikonfavorit är & Other Stories Fig Fiction. Den finns precis som TBS-doften i en hel serie: tvål, kräm, scrub. Och såklart som vanlig parfym! Inte heller här har man valt en ren fikondoft utan blandar den med röda vinbär, rosépeppar och plommon. Den är ganska lik de andra – enda skillnaden är att den kommer i en enkel plast-sprayflaska! Olyxigt, ja, men perfekt på resan.

  Inlägget innehåller pressprover. Läs mer i min policy.

2 Comments

  • J

    Jag älskar parfymen från Nuxe på sommaren, jag förknippar den med lata långsamma dagar och kvällar som aldrig tar slut. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *