Beauty

Diptyque Rosamundi

Jag har gjort det igen. Ni vet, när man försöker spara och så hör man en röst i huvudet som viskar “treat yourself..”? Det var ungefär det som hände förra veckan när jag skulle fönstershoppa på NKs doftavdelning (who am i kidding, fönstershoppa på NK? Dömt att misslyckas!) och sprang på några få exemplar av valentinesljuset från Diptyque som sålt slut överallt. Det tog ungefär tre sekunder från att jag såg det till att kortet var draget, här är ditt kvitto, tack så mycket.

Diptyque Rosamundi är en rosdoft i limiterad alla hjärtans dag-upplaga. Förpackningen är insvept i ett papper designad av Antoinette Poisson, namnet på en grupp franska designers som skapar tapeter i 1700-talsstil. Att Antoinette Poisson, eller Madame de Pompadour, också var namnet på kung Ludvig XV av Frankrikes mätress, bidrar än mer till de bourdieuska kulturpoäng detta ljus får av mig. Jag älskar ju sånt! Borgliga tendenser? Jag?

Titta så fint! Och doften.. Swoon! I centrum av Rosamundi står två rosor, damaskusros och centifoliaros, tillsammans med noter av vinbär, bergamott, litchi och geranium. På diptyques hemsida kan läsas att rosorna “are celebrated for the variety and richness of their scents; a story is told as they bloom”. Väldigt romantiskt! Nu står ljuset på mitt soffbord tillsammans med nya klongljusstaken och tulpaner.

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *