Beauty

Mandelpeel nummer tre

Det är snart dags för min tredje kemiska peeling med mandelsyra, Mandelpeel, på Akademikliniken Walk-in-Clinic. En behandling jag tänker fortsätta med! Den är verkligen bra.

Efter två kemiska peelingar med ungefär en månads mellanrum är min hud i mycket bättre skick än innan. Ni vet ju att jag kämpade med acne och pormaskar runt hakan och käkområdet i nästan två år – en biverkning av minipillrena jag åt (jag har nu beslutat att sluta med dem, vilket förhoppningsvis kommer hjälpa huden ännu mer). Nu, snart tre behandlingar senare, är nästintill all av min hormonella acne borta och huden är ren, klar och med mer lyster. Det känns också som att produkterna jag använder “tas upp” bättre nu än innan: huden verkligen surplar i sig fuktmasker och serum! Akademikliniken rekommenderar att man gör en kur vilken skräddarsys efter dina behov. Jag tänker göra åtminstone fyra stycken, och sedan fortsätta med en peeling några gånger om året för att “fräscha upp”.

Min dagliga rutin har också förändrats. Jag har undvikt alla masker förutom återfuktande sheetmasks och helt skippat AHA- och BHA-syraprodukter. Hudvård är så individuellt och det som funkar för mig funkar kanske inte för dig – jag ska efter råd från hudterapeuten jag går hos satsa på hemmavård i form av massor av fukt och skydd, och vara lite försiktig med allt för mycket BHA hemma. Min rutin har gått “back to basic” och består nu av rengöring, toner, eventuellt en essence, serum och kräm. SPF på dagen och en mer vårdande, fet kräm på natten. Vill ni att jag gör en video om min hudvårdsrutin? Skriv en kommentar!

En mandelpeel kostar 1800 kr på Akademikliniken Walk-in-Clinic i Stockholm. Mycket pengar – men helt klart värt det om du som jag slitit ditt hår för att få tillbaka huden du en gång hade!

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *