Beauty

Chanel No.5 L’Eau

 Inlägget innehåller annonslänkar
   

Minns ni inlägget jag skrev om historien bakom Chanels ikoniska parfym, Chanel No.5? Då nämnde jag att jag hade en enda parfym på min önskelista – Chanel No.5 L’eau. När jag var på Åhléns senast (för att kika på Jo Malones nya disk) sprang jag förbi chaneldisken, och med en tjugo procents rabattcheck kunde jag inte hålla mig. Parfymen blev min! Den har varit min vardagsdoft sedan dess.

Chanel No.5 L’eau beskrivs på Chanels hemsida som “the N°5 of today: a modern, fresh and vibrant embodiment of the now and forever scent. Timeless and audacious, simple and sophisticated”. I toppen ser vi noter av citron, mandarin, apelsin, neroli och aldehyder som följs av damaskusros från Grasse, ylang-ylang, jasmin, cederträ och vit mysk. Du behöver inte vara ett fan av original-femman (det är inte jag!) för att tycka om L’eau, även om det märks att de två kommer från samma familj.  Samtidigt tror jag att du som älskare av klassiker-femman kommer tycka denna är alldeles för lätt och basic. Det jag tyckt var tantigt med femman är ersatt med en lätt, mjuk citrusaktig doft som precis vid applicering nästan känns lite.. “sparkly”? Lite bubblande och frisk.

Det här är absolut en vardagsdoft: den har tyvärr inte så lång hållbarhet, på mig sitter den några timmar, och jag kan spraya ganska mycket och ändå få en mjuk, lätt doft. Den är olik de flesta av mina andra favoritdofter, de brukar vara mer pudriga och “djupare”, även om jasminen och mysken som jag älskar ju ändå finns där. Min andra favorit-vardagsdoft, Byredo Blanche, har samma aldehyd-citrus-fräschhet – tycker du om den, kommer du tycka om denna!

Sammanfattningsvis: en lätt, skir doft, elegant i all sin enkelhet!

4 Comments

  • Sofie

    Jag gillar din blogg och att du är en skitsnygg tjej som inte är en storlek 34. Att du verkar ta avstånd från bodyshaming och visar att fab kommer i alla former. Men! När du dissar saker utifrån tantigt känns det lite shameade, har märkt att just den frasen är återkommande i din blogg. Det känns liksom trist att bli smådissad och få en tantstämpel för att man gillar något klassiskt, vare sig det är en parfym eller plagg eller en särskild metall.

    <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *