Beauty

Hudvårdsterapi

Inlägget innehåller annonslänkar

Mitt mest lästa inlägg här på bloggen, det inlägg ni mest verkar klicka på enligt min statistik, är det om BHA-tonern från Paula’s Choice. Ni älskar den säkert också! Den är en favorit här hemma, även om jag fått ett litet varningens finger från hudterapeuten jag gått till att jag använder den lite för ofta. För mycket av det goda kan göra min hud för uttorkad, och då kommer de o-klämbara pormaskarna som ett brev på posten. Efter rådet efter min senaste mandelpeel att fuktbomba huden (och göra den mindre uttorkad) letade jag fram några andra produkter från Paula’s Choice som verkade intressanta, bland annat Skin Recovery Hydrating Treatment Mask (269 kr/118 ml).

Efter en tung dag blir liksom hudvård som terapi? Jag älskar att lägga masken ovan när jag känner mig hängig. Hudvårdsrutinen blir som en ritual och låter tankarna skingras för en stund. Ljudet från knäpplocket som öppnas, känslan av den fluffiga masken mot huden. Ångan från handfatet, ljummet vatten, varm handduk. Mjuka, snälla krämer och oljor som masseras in.

Hudvård är ytligt, men också djupt. Smaka på orden: Sheasmör. Bodybutter. Barriärkräm. Produkter som lovar att skydda och reparera, som när man smörjer in dem också tycks reparera själen. För mig är hudvård just det –  reparation – en stunds vila och avkoppling från stress och måsten. När livet känns tungt blir hudvård som balsam både för själen, och huden.

4 Comments

  • Jenny

    Jag håller verkligen med! Det är ytligt men också djupt. Jag finner ett lugn i att använda krämer och serum, samma med smink. Men hudvård är favoriten av de två…

  • Sofia

    Jag stiger alltid upp minst en timma innan jag måste åka till jobbet även om det krävs att jag ska stiga upp kl 3(!!) Enbart för att hinna göra min hudvprdsrutin och sminka mig, det ger mig ett lugn och att jag mår bra av det på insidan. Bara för mig egen skull alltså, blir därför irriterad när jag ibland får gliringar på jobbet i stil med "vem sminkar du dig för " Speciellt om det är från en annan tjej, så onödigt att endel ska försöka sänka en istället för att säga snälla saker. Tack för din senaste youtubefilm oxå! Tror jag glömde kommentera den 😉 kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *