Beauty

Makeup-minimalism

Jag är en förespråkare av modeminimalism: att bara shoppa plagg du verkligen kommer använda, att styla befintliga plagg på nya sätt och satsa på hållbara material. Jag menar, har ni sett mina outfits?! Min garderob innehåller i princip två svarta kjolar och ett par byxor som jag bär hela tiden.. Men makeup då? Hudvård? Kan inte samma minimalistiska tänk appliceras även på beauty?! Såklart. Tänk efter: behöver du verkligen femton läppstift? Idag delar jag med mig av mina bästa minimalismtips, det första inlägget i en minimalistisk beauty-serie.

Använda, eller äga? Fråga dig själv: köper du produkten för att den är verkar bra, verkar passa dig perfekt och för att du vill använda upp den tills den är slut, eller vill du bara ha den i din ägo? No shame på att samla skönhetsprodukter, men fråga dig med jämna mellanrum vad behovet av ägande kommer från. Och om du nu verkligen vill samla på t.ex. parfymer, är poängen kvalitet eller kvantitet? Kanske kan en liten, utvald specialsamling vara gott nog.

En in, en ut-principen – även på beautyprodukter! När det kommer till kläder är jag stenhård. Om jag shoppat något nytt måste ett likadant plagg försvinna. En väska in, en väska ut! Det gör att garderoben blir bättre och bättre för varje köp – målet är att ha den mest perfekta, minimalistiska garderoben. Ahh <3 Samma tänk går att applicera på smink och hudvård! Försök t.ex. bara shoppa en ny mascara när den förra är slut. Svårt? Ja! Men ju omöjligare du känner att denna utmaning är – desto större är kanske behovet av ett köpstopp?!

Bloggar och youtube = inspiration! Nej, du behöver nog inte hundra “not so limited”-limited edition-nagellack och bara för att Anastasia släpper ännu ett glow kit i samarbete med en influencer betyder det inte att du måste köpa den. Försök använda bloggar och youtube som en inspirationskälla, som hjälper dig att välja det absolut bästa i en viss kategori. Om du nu ska försöka hålla dig till att bara handla det absolut bästa är bloggar ett perfekt researchinstrument. Men se upp så du inte drabbas av palett-samlar-sjuka.

Jag håller på att rensa i lådorna för fullt! I nästa makeup minimalism-inlägg tänkte jag visa er mina “makeup essentials” – produkterna som fick stanna efter rensningen.

6 Comments

 • Louise

  Grymt inlägg! Jag kan ibland känna att alla saker kväver mig. Jag kan få världens ryck & bara rensa rensa rensa för jag mår dåligt över alla saker.

 • Jenny

  Jag håller med föregående talare, jag känner mig kvävd av allt jag samlat på mig och blir lite frustrerad och konfunderad när det kommer till vad jag ska använda för att jag har så många valmöjligheter.

  Jag hoppas du kommer dela med dig av ditt tänk under rensningen, jag skulle behöva lite inspo för hur man kan tänka vid rensning.

 • Minerva

  Har märkt att flera av bloggare som jag följer snuddar just vid att man är konsumtionsmätt, som jag verkligen sympatiserar med och själv som vanlig beautykonsument känner av. Blir bara lite frågande, hur går utrensningen till? Fylls några soppåsar med grejer som kastas är det ju inte så bra, slöseri så det skriker om det! Hoppas att det som inte kan användas upp ges bort till vänner och bekanta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *