The Style Edit

Att blanda stilar

I samband med flytten har jag blivit än mer intresserad av inredning: jag gillar idén att ens hem kan bli en förlängning av ens klädstil. En tanke som säkert inte är ny för er mode- och inredningstokiga. På en av mina favoritinredningsbloggar, Trendenser, hittade jag ett inlägg om hur man kan tänka när man mixar olika inredningsstilar. Det kan ju lätt ge ett rörigt intryck! Jag snodde inspiration och tänkte – kanske går samma tänk att applicera på ens klädstil? Som med min garderob – hur gör man när man dras både mot det minimalistiska skandinaviska och knasiga plagg med extra allt? Här är tre tips.

80/20-regeln. Istället för att blanda hälften hälften, låt en stil ta upp mest plats och låt den andra fungera mer som en “krydda”. Då känns stilen mer genomtänkt och mindre spretig. Jag gillar att låta basen vara enkel och gå all-in med annorlunda parfymer, lyxiga accessoarer och full on-glam hår/smink/naglar.

Arbeta med en “center piece”! Låt ett utstickande element få stå i centrum och välj accessoarer och andra plagg som kompletterar, inte konkurrerar. Mina kjolar är förstås min center piece. Jag väljer alltid kjol först, resten sen.

Förenande färg. Om du gärna klär dig i utstickande plagg med annorlunda snitt – som mina stora kjolar – kan du bokstavligt talat tona ner stilen genom att klä dig ton-i-ton. En färgmonokrom outfit, vilket är det jag alltid bär, gör att du “kommer undan” med de knasigaste plaggen en vanlig tisdag.

Vilka stilar blandar du?

8 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *