Beauty

(Beauty) Throwback no.3

Inlägget innehåller annonslänkar
 

Än en gång tittar jag tillbaka i arkivet istället för att kika på nya produktsläpp, för att se om förra årets favoriter fortfarande står sig! Jag älskar pressutskicken som PR-byråerna skickar hem till mig, men som aspirerande minimalist – jag försöker minska både antalet kläder jag bär såväl som produkter jag använder – kan det kännas frustrerande att alltid se nytt, nytt, nytt. Idag tänkte jag fokusera på dofter!

Septembers bästa doft var Byredo Blanche – en klassisk “varje-dag-doft”, väldigt enkel och fräsch med noter av vita rosor, rosépeppar, neroli, pion och mysk. En jobbdoft mer än en dejtdoft och definitivt inte en dansgolvsdoft. Men ändå väldigt fin! Den är elegant i sin enkelhet. Jag tycker om den fortfarande även om den fick en konkurrent i början av sommaren – Chanel No. 5 L’Eau. Gillar du Blanche, gillar du L’eau! Den senare har dock något lite mjukare om sig som jag föredrar framför det tvåliga hos Blanche. Måste jag välja, väljer jag Chanel.

Älska fikon! I augusti förra året upptäckte jag Terry de Gunzburg Flagrant DéliceEn mjuk, varm gourmanddoft med solvarma fikon och mandelmjölk, bergamott, röda vinbär, tonkabönor, mysk och vanilj. Den blev snabbt sommarsignaturdoft och jag fullkomligt knarkade den den här sommaren också. Vill man ha något billigare finns & Other Stories Fig Fiction som jag upptäckte i våras – en fin fikondoft till en bråkdel av priset.

På tal om & Other Stories (de är verkligen bra på just doft!) är Sardonyx Fire en favorit från september förra året som fortfarande står sig. “An inferno of deep amber infused with rich, dark vanilla and a hint of bloom”. Ja ni hör ju. Gothromantik i en doft. för 70 kr får du en bodymist på 50 ml. Fantastiskt!

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *