Beauty

Elizabeth & James Nirvana

Det absolut bästa med att shoppa på Sephora i USA (förutom utbudet, märkena som inte finns hemma och de stora butikerna?) är parfymerna i miniformat! Om ni shoppat på svenska Sephora vet ni att det finns miniförpackningar av bästsäljande produkter framme vid kassan. Fullkomligt livsfarligt, jag går alltid bananas där. Men de har inte miniparfymer – mycket tråkigt! Därför stod just parfymer i rollerball-format på inköpslistan när jag reste till USA tidigare i år. Mitt första parfymköp? Dofterna ovan!

BakomElisabeth & James står Mary-Kate och Ashley Olsen. Ingen har väl missat tvillingarna som de senaste åren gått från streetstylestjärnor och it-tjejer till designers med flera olika märken i koncernen (hallå, The Row!). Märket, som är döpt efter systrarnas yngre syskon, säljer både accessoarer, kläder och just parfymer där idén är att märket ska spegla “Elisabeth’s uptown sophistication and feminine detail paired with James’ laidback, downtown edge and masculine tailoring”.

Elisabeth & James Nirvana är en serie med sex dofter och jag köpte provflaskor av Nirvana Black och White. Nirvana Black är en sensuell, träig doft med noter av viol, sandelträ och varm, söt vanilj. Samma värme som i Tom Ford Black Orchid men utan det “skarpa”. Nirvana White är en lite lättare, blommigare doft med mysk, pion och liljekonvalj, lite som lillasystern till den första. Är dessa dofter unisex? Mja. Jag tycker att de fortsätter i samma linje som många dofter vi sett den senaste tiden med varmare, träigare botten och söta toner. Jag tycker om den här typen av parfym – och älskar såklart estetiken och förpackningarna! Jag erkänner, hur bra en produkt än är tänker jag inte använda den om jag inte gillar förpackningen. Då lägger jag över den i någon slags genomskinlig mujiburk. Knasigt? Kanske.

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *