My style

Märkena jag alltid kan lita på

Inlägget innehåller annonslänkar

Det finns märken och så finns det märken. Efter några år i modetidningsbranschen (hehe, låter väldigt mer fancy än vad det är, jag praktiserade som redaktionsassistent) och som gammal i blogg-gamet (och såklart som inbiten shoppare!) har jag hittat märkena jag alltid kan lita på – de är fail-proof och funkar alltid. Stilbloggen approves! Idag listar jag mina favoriter.

Jeans. Detta eviga problem! Jag har testa miljarders olika jeans genom åren. Jag vill ha hög midja, smala ben, supersvart färg som aldrig bleks och helst ett billigt pris. Låter det som ett omöjligt jeansuppdrag? Nej! Gina Tricot gör de absolut bästa. Modellen jag köper om och om igen heter Molly, kostar 299 kr och sitter som en smäck.

★ Kashmirtröjor. Vad vore min höstgarderob utan en kashmirtröja? Jag har två från & Other Stories jag bokstavligen lever i under vinterhalvåret. En med polo, en utan. De funkar till allt och kvalitén är toppen. SoftGoat gör också fina kashmirtröjor, men det vete tusan om inte Stories’ varianter är ännu bättre.

 Underkläder. Önskar att jag kunde skriva något lyxigt som Agent Provocateur här, men nä. Triumph och Wonderbra gör de bästa behåarna jag testat. Inte så lyxiga märken kanske, men deras behåar sitter väldigt bra. Strumpbyxor? Ni som läst bloggen länge vet hur jag älskar mina Calvin Klein-strumpbyxor. Och det verkar ni också göra! Många av er har inspirerats av bloggen och köpt er ett par. De är så, så bra.

★ Skor. Pretty Ballerinas är mitt bästa ballerinaskomärke – och ni vet ju hur jag är med ballerinaskor. I stövelväg älskar jag Ted & Muffy: de specialiserar sig på stövlar i större vadomkrets. Perfekt för mig som inte kan handla stövlar i vanliga affärer. Letar du efter boots kan jag rekommendera det brittiska skomärket Loake. Jag köpte mina för fyra år sedan, har burit dem varje vinter genom slask och snö och de ser ut som nya.

 För kläder precis i min stil. H&M Trend och H&M Studio är två underlinjer till H&M, den senare är deras lite dyrare kollektion som lanseras två gånger per år på modeveckan i Paris. Här kan jag lätt shoppa tio grejer på en gång. H&M Studio verkar ha ett designteam som känner till mina innersta kläddrömmar. De gör allting rätt! Mycket svart, klassiskt med en tvist, alltid bra kvalitet till bra pris. Några av mina bästa köp är härifrån!

Vilka märken kan ni alltid lita på? Skriv en kommentar!

5 Comments

 • Svart-Stina

  Jag använder bara svarta jeans, och de är aldrig så där riktigt kolsvarta som jag vill ha dom (plus att jag hatar när de börjar se urtvättade ut). Inte tänkt på att kolla Gina Tricot. Tackar för tipset.

 • Anna

  Jag skrev följande i en av Economista-grupperna:
  Jeans: H&M:s i riktigt jeanstyg
  Skjortor: Gant Diamond Shirts (som en herrskjorta i kvaliteten)
  Bomull- och merinoullsplagg: COS
  Sidenblusar: & Other Stories
  Ullbyxor: Filippa K (använder hela vinterhalvåret dag ut och dag in)
  Kappa: Acne (8 år)
  Skaljacka: Arc’teryx (8 år)
  Skor: RM Williams
  Kängor: Lundhags
  BH: Chantelle (10 år)
  Träningskläder: H&M

  Tilläggas bör att jag sedan 10 år tillbaka främst håller mig till naturmaterial. Jag köper aldrig akryl och mycket sällan polyester. Jag undviker materialblandningar (fibrerna är söndertrasade, undvik mix av mer än 3 material). Detta har sparat mig mycket pengar, dels för att det starkt begränsar utbudet av kläder men även för att kläderna jag köper håller längre.

  Fundera alltid på hur ofta kläderna ska användas. Jag är beredd att lägga ned mycket pengar på ytterskor och kappor. Garderobens arbetshästar. Däremot så köper jag festskor och festklänningar billigare då slitaget är lågt och användningstillfällena få. Se till pris per användning snarare än inköpspris.

  Jag lämnar alltid tillbaka kläder som inte har bra passform eller av annan anledning inte känns hundra, min erfarenhet är att de annars bara hänger i garderoben. Sälj av kläder du inte längre använder omgående, andrahandsvärdet på damkläder faller snabbt. Detta gäller även felköp du av någon anledning inte har lämnat tillbaka.

  Skilj också på slitstarka kläder och kläder av hög kvalitet. En högkvalitativ cashmerekofta är mjuk som en kattunge men vid kontorsarbete slits ärmbågarna snabbt ut. Kvaliteten på cashmerekoftan är nödvändigtvis inte undermålig, men materialet är inte tillräckligt slitstarkt för användningsområdet. Fundera hur kläderna kommer användas samt hur ofta innan du köper dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *