My style

Ett felköp och en ny utmaning

 Inlägget innehåller annonslänkar
 

Jag har gjort ett felköp! Jag köpte Bianco-skorna jag bloggade om förra veckan, älskade verkligen den fyrkantiga tån. Jag tänkte innan jag betalade “de är gjorda i plast och inte läder, ska jag verkligen?”. Men så slog köpsuget till. NAJ! Jag ska ju inte slösa pengar på halvbra grejer! Nåja. Än en gång har jag bevisat för mig själv – plastskor är varken bekväma eller snygga. Det är dags för en ny shoppingutmaning!

Förra årets utmaning var “the five piece wardrobe challenge” – en minimalistisk stilutmaning som gick ut på att bara köpa fem “pieces” per tremånadersperiod. Med en “piece” räknades alla klädes- och accessoarköp förutom basplagg i stil med strumpbyxor, underkläder med mera. Utmaningen fick mig definitivt att tänka till och jag lyckades ganska bra med att hålla mig under 15-köpgränsen 2017.

Min utmaning för 2018 fortsätter i minimalismens bana. Målet är som alltid färre spontanköp, fler klassiska “färre men värre”-köp jag längtat efter länge, bra material som lyocell, kashmir och skinn. Men metoden är lite annorlunda. Jag skippar 5 Piece-utmaningen och försöker tänka “så lågt det bara går”. Kanske lyckas jag hålla mig under tre köp per kvartal, ett per månad? Det vore fantastiskt!

Min shopping hittills i år? Inga köp i januari och så felköpet i början av februari.
Tror ni jag kan hålla mig utan någon shopping alls fram till mars?

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *