Beauty

Min söndagsrutin

Inlägget är skrivet i samarbete med Bangerhead. Läs mer i min policy.
 

Söndagar kan vara min favoritveckodag. Många förknippar kanske söndagar med ångest och stress inför jobbet. För mig är slutet på veckan lika med vila, återhämtning och en stor dos egentid när jag lyxar till det allt jag kan! Vi snackar lång sovmorgon, extra god frukost, kanske en promenad och sedan en kväll i soffan med choklad, te och en bra serie. Jag unnar mig allt jag kan komma på. Söndagar betyder också lååång tid i badrummet! Tvätten av alla tvättar – “den stora tvagningen”.

To the bathroom! Söndagsritualen börjar, och slutar, i badrummet. The circle of life. Här går jag all in. Först en riktigt rivig skrubb som tar bort alla döda hudceller och förbereder huden för rakning. Min senaste favorit är en kaffeskrubb från Frank Body som förvandlar badrummet till en väldoftande göttighetskokong. Därefter en extra lyxig duscholja (jag sparar tråk-tvålarna till de snabba efter jobbet-duscharna) som mandeltvålen från L’Occitane jag älskat så länge. Den är grym.

Lite extra kärlek till håret. Precis som huden behöver även håret en omgång med djupverkande produkter och det är på söndagar jag ger håret det där “lilla extra”. Jag älskar ju torrschampo och använder det dagligen. Min senaste favorit? Oribe Gold Lust Dry Shampoo. Den är så bra att jag kan förlänga tiden mellan tvättar nästan lite för länge. Det är här Oribe The Cleanse Clarifying Shampoo kommer in! De senaste söndagarna har jag börjat min hårtvätt med detta speciellt framtagna djuprengörande schampo som med hjälp av vulkanisk aska tar bort varje uns av smuts, fett och restprodukter.

Jag tar en klick av Oribe The Cleanse Clarifying Shampoo (det har samma moussiga konsistens som raklödder!) och applicerar i rötterna av håret och ger sedan hårbotten en rejäl omgång rivig massage. Man riktigt känner hur blodcirkulationen kommer igång! Efter någon minuts väntan sköljer jag ur ordentligt och applicerar sedan mitt vanliga schampo, sköljer ur och går in med en vårdande inpackning. Resultatet blir ett fräscht, helt genomtvättat hår som när det torkar blir extra glansigt och fint.

Hejdå torr hud! Väl ur duschen fortsätter rutinen med en fluffig kroppskräm och/eller en olja beroende på hur torr huden är. Codage The Oil är en stor favorit. Händerna får en omgång kräm (de är extra torra efter att ha rivit runt med kroppsskrubben ju) och så fila fötter, fotkräm, nagelbandsolja och färga brynen. Jag sa ju det – söndagsrutinen är rigorös! Men så härlig.

Syror, enzymer och fukt. När kroppsrutinen är klar ska ansiktet få sitt. Förutom min vanliga hudvårdsrutin med sminkborttagning, rengöring och kräm (ett inlägg helt ägnat åt min hudvårdsrutin kommer snart!) försöker jag 1-2 gånger i veckan använda en peeling och mask. Jag är egentligen en inbiten syraälskare och använder gärna exfolierande produkter med aha-syra. Efter råd från hudterapeut har jag de senaste veckorna istället använt enzympeeling som ska passa min känsliga hud bättre. Min favorit kommer från Comfort Zone och heter Essential Face Peeling. 

Efter exfoliering är huden redo att slurpa i sig fukt och nyttigheter. Vid det här laget sitter jag insvept i en mysig morgonrock och har tänt doftljus och plockat fram chokladen. Det är dags för en mask! Jag väljer ansiktsmask beroende på årstid och vilket “skick” min hud är i. En varmare sommardag är det skönt med en svalkande, lugnande fuktmask som Peter Thomas Roth Cucumber Gel Mask. På vintern behöver huden något rikare. Senast har jag använt den feta, närande Paula’s Choice Hydrating Treatment Mask. Så göttig!

Sista steget. En rolig, och lyxig, hudvårdsprodukt jag adderat till min rutin det senaste året är en sheetmask. Dels för att den är en fuktbomb (precis vad huden behöver såhär i kalla februaritider) men också för att man ser ut som Hannibal Lecter. I söndags testade jag för första gången Tony Moly Pearl Mask. Jag ska ärligt säga att jag inte märker jättestor skillnad mellan olika märken, men denna var lagom rinnig, gav mycket fukt och hade bra passform. Sedan är det bara att krypa upp i soffan, dricka sin kopp té (eller glas vin, yolo) och sätta på en bra serie. Så synd att Bron tog slut igår! Min favoritserie.

 

Visst är det härligt med skönhetsprodukter? Det här är anledningen bakom mitt stora beautyintresse. Att ta hand om sig själv är så himla härligt, och får mig att må så bra. Efter en stressig vecka blir liksom kroppsskrubben ett sätt att “riva bort” tankarna från det där jobbiga mötet i torsdags eller tunnelbanestressen igår och krämerna en mysig, varm filt att mysa in sig i.

Unna er detta nu på söndag. Det är ni värda!

 Inlägget innehåller pressprover. Läs mer i min policy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *