The Style Edit

Packa som ett proffs

 

Jag är grym på att packa lätt. Jag ser det nästan som en sport att packa så minimalt som möjligt och reser numera nästan alltid bara med handbagage. I Paris hade vi faktiskt en resväska – jag räknade med att shoppa ungefär fyra kilo skönhetsprodukter och sköhetsprodukter = vätska = måste checkas in. Men hur packar man smart? Jag fick en läsarfråga i veckan om just detta och tänkte samla mina bästa tips!

Otympliga kläder? Bär dem dagen du reser. Plagg som är svåra att packa eller tar mycket plats, som tjocka tröjor eller en stor handväska – bär dem istället för att knö ner dem! Om jag vill bära en av mina vippiga, vida kjolar när jag är bortrest bär jag dem alltid dagen jag reser. Helt enkelt för att de är så otympliga att packa.

Bestäm outfits i förväg. Prata igenom vad du och ditt resesällskap har tänkt att göra under resan och bestäm outfits därefter. Ska ni festa? Äta flådiga middagar? Besöka museum, gå på spa, vandra i skogen eller shoppa? Olika aktiviteter kräver såklart olika outfits.

Packa plagg som kan kombineras! Lägg en extra stund på packningen och försök välja ut plagg som går att kombinera på flera sätt, som kan bäras både på dagen och kvällen. Plagg som du kan återanvända flera dagar i rad, som funkar i olika sammanhang. Ett par svarta jeans kan snabbt kläs upp med klackar till kvällen men också funka strosandes på stan. En enkel, svart klänning, en strykfri skjorta/blus och en silkig t-shirt är andra exempel. Då kan du istället ta med smycken att förändra outfitsen med. Om jag ska ut på kvällen bär jag oftast samma kläder som på dagen men adderar ett par klackar, byter frisyr och toppar allt med något dramatiskt i sminkväg. Det sparar massor av plats.

Sampacka! Om du åker hem till en vän, fråga om du kan låna deras plattång/tvål/whatever. Om ni är flera som reser – sampacka! Ni behöver kanske inte två hårsprayer? När jag reser till Göteborg bor jag alltid hos min mamma och lånar allt från schampo och tandkräm till pyjamas och strumpor..

Rulla istället för att vika. Att rulla kläderna sparar plats och du slipper skrynklor.

Sortera smutstvätten direkt. Köp en “packningslåda” avsedd för kläder eller gör som jag – packa med en vanlig plastpåse när du reser där du lägger all smutstvätt. På så sätt behöver de rena kläderna aldrig komma i kontakt med smutstvätten och när du är hemma kan du kasta hela innehållet i tvättmaskinen (funkar extra bra om du bara har svarta kläder som jag).

Använd hotellets service! Såvida du inte ska campa i vildmarken brukar det mesta finnas tillgängligt på plats. Nästan alla hotell har hårfön, strykjärn och liknande du kan låna. Vissa hotell har tvättservice. Ring och fråga i förväg vilken service som erbjuds.

Resenecessären, då? Sminkmässigt behöver man alltid mindre än man tror på en weekend: det enda som kan vara bra att ha förutom bas-sminkningen är kajal man kan sudda till en sotning och något maffigare läppstift. Försök packa lätt: välj borstar med dubbla ändar, en liten hårborste och makeupwipes istället för bomullspads och makeupremover. Sephora brukar ha minivarianter av allt från torrschampo till facemists och du hittar burkar på exempelvis Muji du kan hälla över tvål, schampo, hårspray, krämer och andra nödvändigheter i.

9 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *