Beauty

2019 Best of Beauty, no. II

Årets bästa beauty. Del två: hudvårdsfavoriter!

2019 har varit ett bra hudår! Mina två “hud-issues” är dels pormaskar runt hakan/käklinjen (hormonellt betingat då det kommer månadsvis) och yttorrhet om jag slarvar med fukten, använder för starka och/eller parfymerade produkter. I år har dessa problem varit minimala! Yay! Jag har ännu mer gått back to basics, vilket funkar. Jag svär vid fyra “regler” som verkligen verkar fungera: dubbelrengöring, fukt i lager-på-lager, lagom med syror och feta, närande masker.

Bioderma / Dermalogica / Elixir

Bioderma Sensibio H2O. Fortfarande min bästa förstastegs-rengöring! Jag rengör alltid i två steg, först för att få bort sminket, därefter för att rengöra huden. Jag börjar oftast med ett micellärvatten och det bästa kommer från Bioderma. Ett micellärvatten jag tycker om så mycket att jag köpte en massiv 0,7 liters flaska på Citypharma i Paris. Nu är jag kittad och redo för 2020!

Dermalogica Precleanse Balm. För de där riktigt envisa sminkprodukterna behövs ett fett rengöringsbalm. Jag har gillat flera under året från Elemis och Emma Hardie. Favoriten blir dock Precleanse Balm från Dermalogica som till skillnad från de andra är helt doftfri. Jag tar en ärt-stor klutt, masserar in det med fingertopparna och ser hur allt smink och solskydd jag haft under dagen smälter bort. När alla produkter har lösts upp (och ansiktet ser sådär grå-mascara-smetigt-ut) tar jag bort allt med en varm, fuktad handduk innan jag går in med rengöring två.

Glossier Milky Jelly Cleanser. Jag har sedan min gamla favoritrengöring från Glossier tagit slut använt flera andra varianter, men nu när mitt senaste rengöringsköp från Benton börjar tar slut vänder jag blicken mot Glossier igen. Det är bara att erkänna: det är dags för en ny Glossier-beställning.

Elixir Cosmeceuticals Niactil 4%. En fantastisk fuktgivare med 4% koncentrerad niancinamid, vitamin B3, som arbetar både återfuktande, utjämnande och plumpande. Den stärker hudens barriärfunktion och verkar mot orenheter då den är antiinflammatorisk. En superingrediens! Med denna morgon och kväll har jag inte haft några problem med yttorrhet. Något som annars brukar komma som ett brev på posten såhär i vintertider.

Verso / Embryolisse / Dermalogica / Beauté Pacifique

Verso Super Facial Oil. En oerhört närande, lyxig oljefavorit i refillsprayformat i ett lackat etui. Jag har applicerat den som ett extra fuktsteg mellan serum och kräm och älskat varje applicering.

Embryolisse Lait Crème Concentré. En fransk apoteksfavorit även här! En till synes ganska menlös kräm i olyxig förpackning men som är perfekt i all sin enkelhet. Formulan känns som en mix av vattnig, rinnig fuktbomb och krämig salva som är lätt att smörja in, sjunker in snabbt utan att lämna en kletig hinna men ändå återfettande nog att också funka på natten.

Dermalogica Gentle Cream Exfoliant. Min hud behöver syror regelbundet för att vara så fin som möjligt men i år är det en snäll enzymvariant som får ta förstapriset! Dermalogica-masken innehåller en mix av fruktenzymer, mjölksyra och salicylsyra som hjälper till att lösa upp döda hudceller.

Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask. En gammal klassiker som slår alla andra fuktmasker jag testat i år! Den är fet, tung och närande med härliga ingredienser som glycerin, squalane, lanolin och en mild form av A-vitamin. Jag tar en rejäl klick och låter den verka en timme eller två, eller en liten ärta och sover med, som nattmask.

Vilka är dina favoriter 2019?

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *