My style

Den vita skjortan

Inlägget innehåller annonslänkar

Något stort har hänt med min stil! Jag har vågat mig ur min helsvarta comfort zone och köpt en vit skjorta. Hur, var, när? kanske ni tänker. Jag skyller på Totême.

Läste ni inlägget om mina stilregler? Där skrev jag att svart är den enda färgen jag bär. Well – regler är till för att brytas! Jag har velat addera en vit skjorta till min garderob länge och kände efter jag skrev stilregler-inlägget att visst, svart i all ära, men om jag verkligen får feeling för något icke-svart, då måste jag våga prova? Jag kan inte låta mina egna regler hindra mig. Det finns inget som dödar kreativitet så mycket som regler. Sagt och gjort – jag gick till H&M och köpte mig en vit skjorta. Och blev kär!

Mina två skjortköp ser du ovan! Den första kommer från H&M Studio S/S 18 och är en utställd, vid skjorta i bomullspoplin med stor krage och lång ärm. Längst ut vid manschetterna har man valt att addera knytband. Skjortan har höga slitsar i sidorna vilket gör den perfekt att addera instoppad till mina svarta kjolar. Älskar överdelar med slitsar. Det faller så fint! Studiokollektionen är en limited edition-kollektion men du kan fortfarande shoppa den här. Den andra är också från H&M, i pimabomull som du hittar här.

Inspirationskällor. Totême gör som sagt de absolut snyggaste vita skjortorna enligt mig och det är troligtvis härifrån jag kommer köpa min nästa, vita skjorta! Både silkiga blus-varianter som du ser på bilderna ovan och mer dressade, oversizeade skjortor med de perfekta detaljerna.  Jag kommer framförallt bära den vita skjortan instoppad framtill i ett par svarta byxor, eller till min svarta tibi-kjol så den måste vara “luftig” och lång nog för att stoppas in, därför går jag upp en storlek. Jag gillar min skjorta i ett kraftigare tyg (den får inte vara genomskinlig!) med volym och ett snyggt “fall” med längre ärm som man kan vika upp, en fin halsringning och krage. Det ska märkas att man lagt extra energi på “det lilla extra” som knappar och manschetter. Detaljerna är viktiga!

1 / 2 / 3 / 4

Nu gäller det att spara ihop till den perfekta skjortan och sedan investera i en steamer!
Med tanke på min i övriga helsvarta garderob kommer den vita skjortan ställa till det en del med min kläd-tvättrutin..

4 Comments

  • Saffron

    Jag bar aldrig skjorta förut, men nu har jag blivit en riktig skjortfantast! Såg en så fin i fönstret på H&M häromdagen med stora ärmar, en riktig Lord Byron-skjorta och blev lite frestad. Även om jag helst inte handlar på H&M kanske jag måste slå till på den vid tillfälle.

  • Hanna

    Jag är själv på jakt efter den perfekta vita skjortan, men det är så svårt! Vill att den ska vara rak och lite ledig i modellen men inte för pösig, och i tyg som är ganska opakt så man inte ser igenom.

    Jag stryker mina skjortor, tycker streamern funkar bäst på tunna material typ sidenblusar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *