My style

”Dress code” Capsule Wardrobe

Kjol Tibi, topp Wolford, skjorta Totême, väska Elleme

Jag bar exakt samma outfit i en månad. Och älskade det!

En kapselgarderob eller Capsule Wardrobe är något jag testat i flera säsonger. För er icke-invigna är en kapsel en mini-garderob i garderoben som ska funka över en säsong, som sedan byts ut. Som en strukturerad basgarderob där alla plagg enkelt kan matchas med varandra. Helt fantastiskt! Jag älskar mina kapselgarderober. Men jag gillar ju utmaningar. När jag scrollade runt på Pinterest senast läste jag om en annan slags kapsel, som helt fångar essensen i min syn på stil. Den kallas ”Dress Code Capsule”. En variant som kom att passa mig perfekt!

En “Dress Code Capsule” bygger först och främst på att du själv bestämmer storleken på din kapsel – få plagg eller fler, du väljer. En vanlig kapselgarderob har annars ett bestämt antal plagg (grundidén är 37 stycken) som byts ut efter säsong. Den andra skillnaden ligger i att skapa en enhetlig “look” från början, snarare än att hitta olika typer av plagg som matchas med varandra kors och tvärs, för att få en säsong av outfits.

Enkelt knep: addera en scarf.

Jag ville testa hur långt jag kunde ta dresscode-utmaningen och bar exakt samma outfit i en månad. Helknasigt, kanske ni tänker? Faktiskt otippat härligt! Jag var först lite orolig för vad folk skulle tycka men fick inte en. enda. kommentar. Jo – en kollega utbrast: “vad fin du är idag!” när jag var inne på sjunde dagen i rad med samma outfit.

Vad har jag haft på mig? Tre saker: kjolen från Filippa K, min bästa överdel utan ärm från Wolford och Chanel-ballerinas. Väskan från Elleme. En vit skjorta som “ytterplagg” och på jobbet, som kofta. Superbekvämt, snyggt, 100% jag och funkar till ALLT, på jobbet, middag, bloggevent, strosandes på stan.. Vill jag promenera efter jobbet byter jag till sneakers jag har i väskan. Det enda negativa? Jag behöver tvätta rätt ofta. Som tur är har jag tre identiska Wolford-toppar som jag varvar mellan och kjolen räcker att vädra.

Igår bar jag jeans på första gången på en månad. Det kändes konstigt. Idag valde jag kjolen igen.

Vill du testa? Så skapar du din egen dresscode:

Koka ner din stil så mycket det går – vilka färger, material, snitt och typer av plagg använder du? Vilka outfits älskar du mest? Gör en moodboard.

Allt nytt du köper måste du älska och vilja bära ofta. Var kräsen!

Sy upp plagg, eller ta med nya plagg till skräddaren så de passar perfekt.

Hittat ett drömplagg? Köp två. Eller tre. 

Klädvård: ta hand om dina plagg!

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *