New in

En måttsydd drömklänning

Inlägget är skrivet i samarbete med Studio Heijne

Att sy upp kläder, anpassade helt enligt dina mått och smak, måste ju vara idealet! Att få unika plagg, just för dig, som ingen annan har. Dessutom är det hållbart: mindre spill behövs och man slipper överproduktion. Men att sy upp kläder brukar vara dyrt och tidskrävande. Var vänder man sig ens i vårt fast fashion-samhälle?

Jag sökte, och fann! En vän rekommenderade Studio Heijne, ett svenskt märke som lanserades under modeveckan 2016. Wendy Heijne, grundare av Studio Heijne, har arbetat flera år som designer på H&M och vet vilken negativ påverkan fast fashion-karusellen har på miljön. Vi träffades och diskuterade hållbarhet, klädindustrin och stil över en fika. Jag fick prova klänningar och Wendy berättade om ateljén i Litauen som syr upp plaggen, vilka material som innebär minst miljöpåverkan och hur skräddarsytt mode är framtiden. I couldn’t agree more!

Hur går processen till? Du mäter dig, antingen hemma med måttband, eller i butiken genom en 3D-scanning och väljer sedan mellan olika längder, snitt och detaljer. Vill du ha kort eller lång ärm? En extra lång byxlängd? Dina mått förs in och plagget sys upp och två veckor senare har du ditt nya plagg. Smart, eller hur?

En måttsydd drömklänning. Jag valde såklart en klänning att sy upp! Valet föll på Sunday Dress, en klassisk, rak klänningsmodell vars look kan varieras med det medföljande skärpet. Jag tog mina mått hemma, skrev in dem i webshoppen och fick två veckor senare en perfekt, måttanpassad klänning enligt mina preferenser. En slits i sidan, en rund halsringning, extra lång ärm och bred manschett. Jag som alltid har svårt att hitta klänningar som sitter bra i både byst, midja och stuss kunde addera en centimeter här, ta bort en centimeter där, och få en klänning som satt som en smäck.

Två plagg i ett. I sann minimalist-anda visar jag er inte bara ett sätt att bära klänningen – utan två! Först, som den är, med bältet i midjan. En klassisk, feminin silhuett som blir extra fin med slitsen i sidan. Därefter, med min favoritkjol över. Vips så förvandlades klänningen till en blus där nederdelen av klänningen agerar underkjol!

Besök Studio Heijnes webshop här!

Med rabattkoden Stilbloggen15 får du 15% rabatt 🖤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *