Beauty

En beauty-uppdatering och back to basics

Månadens favoriter, nyheter och en Patyka-uppdatering

Januari är snart över och det är dags att sammanfatta månaden som gått! Låt oss titta på några beautynyheter jag fastnat extra för, januaris bästa produkter, några medelmåttor och hur det egentligen gick med Patyka? Fungerade den lika bra som Verso-serien jag testade i höstas?


Patyka. Ekolyx som huden (tyvärr) inte gillade.

Precis vid nyårsskiftet bloggade jag om en ny hudvårdsserie här, från det franska ekomärket Patyka. Det gör ont i hjärtat att berätta att de inte funkar för mig och att jag måste avbryta testandet – men ni vet ju hur hudvård kan vara. Det är så individuellt! Samma produkt som kan ge fantastiska resultat för en person, skapar katastrofhud på någon annan.

Patyka är hållbart på SÅ många sätt. Märket är ekocertifierat av Ecocert, har helt ekologiska ingredienser, djurtestar inte och har en klimatkompenserad tillverkningsprocess och helt återvinningsbara förpackningar. So far so very good. Men min hud reagerade redan efter två veckor med att slå bakut med torrfläckar och envisa finnar och pormaskar runt hakan och näsan. Mitt “problemområde” som jag ständigt kämpat mot. Vi snackar inte acne men tillräckligt störigt för att kunna se en tydlig skillnad i jämförelse med rutinen jag körde innan patykaprodukterna, när jag testade en hel serie från Verso. Summa summarum: nu är det back to basics som gäller med lugna, snälla produkter och när huden har stabiliserats lite hoppar jag på Verso-rutinen igen!

Elemis Pro-collagen Rose Cleansing Balm

Beautynytt. Apropå hållbara produkter, men som min hud verkligen gillar: tyska ekomärket Weleda släpper nu en hel serie Skin Food-produkter. Bland annat ett läppbalsam och en Skin Food Light: en lättare version av den klassiska Skin Food som snabbt blivit en favorit här hemma! En annan rolig nyhet är att Elemis inför den limiterade valentines-rengöringen Rose Cleansing Balm i vanliga sortimentet. Älskar ett bra balm! Jag köpte min här.

Nya Kicks-butiken är stor och luftig!

Kicks har öppnat stooor flaggskeppsbutik i Gallerian i Stockholm och jag och mina fellow beautytjejer var inbjudna till lanseringsfesten. Jag har sällan handlat på Kicks: butikerna känns dammiga, små och med ett utbud jag hellre shoppat annanstans. Nu har man slagit på stort och skapat Nordens största Kicks-butik! Tre våningar med allt från koreansk hudvård, nagelsalong, brynbehandlingar och märken som Anastasia, NARS fulla sortiment och It Cosmetics. Den känns väldigt lite Kicks och mycket internationell lyxbutik. Jag gillar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *