Fashion

Ett av min garderobs mest klassiska plagg

Inlägget är skrivet i samarbete med 8 design. Läs mer i min policy.

Ett av min garderobs mest ikoniska, klassiska plagg är kashmirtröjan. Jag älskar kashmirtröjor och har flera i min samling. Det är det ultimata vardagsplagget som går att bära till jobbet, på dejten, på stan – och som pyjamas hemma eftersom materialet är så mjukt och mysigt! Ni som har ett kashmirplagg vet vad jag menar. Det är lyx rakt igenom.

Det perfekta kashmirplagget. Som ni vet har jag köpt flera kashmirplagg tidigare från bland annat Soft Goat och & Other Stories som jag bloggat om flitigt. Men jag är ständigt på jakt efter “det perfekta”. Nu tror jag att jag hittat det! Idag samarbetar jag med 8 Design, ett svenskt klädföretag som designar kläder och accessoarer av 100% kashmir. Vad gör 8 Designs kashmir speciell? Kashmiren kommer från inre Mongoliet och är av högsta kvalitet, från det finaste håret från geten. Endast viss fiberlängd tas till vara. Ullen kammas ut från geten en gång per år.

Jag har fått hem tre plagg: en svart, långärmad kofta, en rundhalsad tröja och en svart scarf att bära under kyliga sommarkvällar. I sortimentet finns både klänningar, myskläder, ponchos och olika tröjmodeller i flera färger. Mitt nästa köp lär bli mysbyxorna som jag tror kommer funka perfekt tillsammans med en sheetmask på balkongen..

Den svarta, långa kashmirkoftan.. 

Den svarta kashmirscarfen.. 

Och den perfekta rundhalsade, långärmade tröjan!

Skötselråd. Avslutningsvis – några tips och tricks om hur du bäst tar hand om ditt kashmirplagg. Om du ta bort noppror och är noga med hur du tvättar ditt kashmirplagg kommer den hålla i flera år. Kashmir är dyrt, men du får tillbaka pengarna i och med att pris per användning blir så pass lågt! Det är också ett plagg du inte behöver tvätta så ofta – det räcker med att vädra. Jag brukar varva vädring med att tvätta min tröja i ullprogrammet på låg värme i tvättpåse.

2 Comments

  • Carina

    Jag kan bara hålla med, kashmir är ljuvligt! Merparten av min höst/vintergarderob består av kashmirtröjor i olika modeller & färger, men en kofta saknar jag! Ska kika lite närmre på den du bär, det kan hända att det blir nästa klädköp! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *