Beauty

Februaris favoriter och medelmåttor

Inlägget innehåller annonslänkar. Läs mer i min policy.

Jag älskar att rensa. Både rensa garderoben men också sminklådorna. Det känns befriande! Härom dagen hittade jag en sheetmask bakom ena soffkudden..  Då har det gått för långt. Men jag vill inte rensa ut oanvända saker. De måste testas! Först därefter, när jag bildat mig en uppfattning om produkten passar mig eller faller i smaken, sparas den. Allt som inte är perfekt sorteras ut! One womans trash is another womans treasure, eller hur var det? Idag visar jag februaris favoriter och medelmåttor!

Sephora Collection Almond Hand Balm. Detta vinterväder kräver sina krämer! För att mina händer inte ska knastra ihop av torrhet knarkar jag handkräm. Tror jag gjort slut på tre såna där små L’Occitane-tuber på en månad? Jag hade gärna smort med dem jämt, men då priset är rätt saftigt har jag varit på jakt efter en lika effektiv handkräm men i budgetformat. Min senaste krämälskling kommer från Sephoras egna märke. En fet, närande handkräm med mandel i smart förpackning som enkelt slängs ner i väskan. Billig och bäst av budgetkrämerna jag testat.

Comfort Zone Essential Peeling. Favorit nummer två är en riktig glow-skapare! Jag älskar AHA-syra och har använt det flitigt i flera år. Men efter en ansiktsbehandling fick jag råd av hudterapeut att istället testa enzympeeling, som ska vara mildare och bättre anpassad för en känslig hy. Nu har jag använt Essential Peeling från Comfort Zone i sex veckor och absolut – enzympeeling är gött det också! Den är lika effektiv som mina vanliga syror och ger mig samma exfoliering och glow, men känns mildare vid applicering och “svider” inte lika mycket som syror kan göra. Ett snällt alternativ till oss lite känsligare.

Oribe Gold Lust Dry Shampoo. Favorit nummer tre är en dyr, lyxig sådan. Ta de bästa egenskaperna av ett torrschampo och förena dem med en osynlig spray. Då får du Oribes Gold Lust Dry Shampoo! Jag förstår inte hur de lyckats?! Jag sprayar och sprayar och det finns inte en tillstymmelse till pudrighet eller den där vita skuggan håret lätt kan få med torrschampo. Hårmagi! Ibland är Oribes produkter för dyra, här får du verkligen vad du betalar för. Jag kommer aldrig kunna gå tillbaka till vanligt torrschampo..

Acasia Clean Cleanser och 24 H Repair Cream. Som sagt – alla produkter kan inte vara favoriter. Jag älskar sheetmasken Lift me Up från Acasia, men med resterande hudvård faller det platt. Rengöringen lyckas inte ta bort sminket och halkar mest runt. Krämen blir först vit på huden, sjunker inte in och lämnar sedan en klibbig, klistrig hinna. De hamnade båda snabbt i ge-bort-högen.

This Works Deep Sleep Pillow Spray. Ett hypat sov-spray med lavendel du sprayar på sängkläderna som lovar ge bättre nattsömn. Jag vill slänga in en stor bullshitvarning här – jag må älska dyra (onödiga) skönhetsprodukter och betalar ofta allt för mycket pengar för doftljus men det här är bara sjukt. Den fräscha, lite mintiga lavendeldoften är mysig och för visa funkar säkert lavendeldoft som avslappning men.. 299kr för 75 milliliter? Jisses! Gå inte på detta. Gör ett eget spray med lavendelolja från random hälsokostaffär, blanda med vatten och häll i en sprayflaska. Mycket, mycket, MYCKET billigare!

Har du testat något nytt i februari? 

Inlägget innehåller pressprover.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *