Beauty

Fem favoriter från Cow Parfymeri

Idag delar jag med mig av första delen i en ny serie, där jag listar fem favoriter
från fem av mina bästa skönhetsbutiker i Stockholm. Först ut: Cow Parfymeri!

Har du vägarna förbi Stockholm och älskar att shoppa skönhet är det till Cow Parfymeri du ska gå! En gömd liten pärla full av godbitar. Med märken som Embryolisse, Oskia, Surratt, Westman Atelier, Verso, Laura Mercier och Frèderic Malle är Cow minst lika bra som lyxbutikerna man annars bara stöter på i London och Paris. Man har också en webshop där du förutom att shoppa alla butikens produkter och mer därtill kan beställa samples på foundations och puder för att hitta rätt färg samt samples på parfymer.

Favorit 01: Embryolisse Lait-Crème Concentré
En fransk apoteksklassiker som annars varit svår att få tag på hemma – här köper jag mina om jag inte varit i Paris nyligen (och köpt på mig ett lager på Citypharma..). Såhär skrev jag i förra årets bästa-inlägg: “en till synes ganska menlös kräm i olyxig förpackning men som är perfekt i all sin enkelhet. Formulan känns som en mix av vattnig, rinnig fuktbomb och krämig salva som är lätt att smörja in, sjunker in snabbt utan att lämna en kletig hinna men ändå återfettande nog att också funka på natten.”

Favorit 02: RMS Beauty Living Luminizer
För dig som vill ha ett glöd i huden utan skimmer eller glitter är krämhighlightern Living Luminizer från RMS din bästa vän. Ekologisk och med olika råa, vegetabiliska oljor ger den det perfekta J-Lo glowet. Plus! Både ingredienserna och förpackningen är helt nedbrytbara och/eller kan återvinnas.

Favorit 03: Frèderic Malle Iris Poudre
Jag älskar en bra irisdoft och lyxiga Iris Poudre är inget undantag. Tyvärr är den svindyr så jag använder mina små droppar med andakt. Mjuk, varm tonkaböna, mysk. Min favoritnot, iris, pudrig, lite vintage, inte för stark, inte för mesig. En älskling.

 

Favorit 04: Laura Mercier Loose Setting Powder
Det extremt finmalda pudret är tunt och silkigt och glider på huden som en dröm. Den är semi-matt, med små, små ljusreflekterande partiklar som inte ger ett highlighterglow, men som slätar ut och trollar bort ojämnheter.

 

Favorit 05: Dr Dennis Gross Alpha Beta Peel
Efter jag testade en av Dr Dennis Gross syranyheter (läs mer här!) fick jag fått upp ögonen för resten av sortimentet och upptäckte hans exfolierande pads med AHA-, BHA-syra, retinol och antioxidanter. De är minst lika bra, kanske ännu mer praktiska? Du sveper den ena paden på huden, väntar, följer upp med pad två och huden får genast en ny lyster.

Fem bubblare:
Surratt Expressioniste Brow Pomade – en kräm och inbyggd minikam som håller bryna på plats.
Pestle & Mortar Hyaluronic Serum – ett hyaluronsyraserum som återfuktar på djupet.
Lisa Eldridge Face Paint – en av de härligaste böckerna i min bokhylla!
Oskia Renaissance Cleansing Gel – en rengöringsklassiker.
Verso Deep Hydration Mask – min favoritmask när det kommer till arkmasker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *