Minimalism

Hållbara klädmärken, no. 2

Det är dags för den andra delen i min serie om hållbara modemärken, som ju är februaris utmaning i #Minimalismutmaningen! Idag visar jag er några internationella modemärken som lyckats förena ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet med en hög modegrad.

Vill du läsa mer?
Hållbara material
Hållbara underkläder
Hållbara svenska modemärken

Vackra, svarta basplagg från Sophie H.

Sophie H. Med ekologiska och återvunna material producerar det franska modemärket Sophie H lokalt tillverkade basplagg efter ledorden “Simplicity is the ultimate sophistication”, som du hittar här.

Mother of Pearl. Ett fashion-forward mode- och accessoarmärke där allt är ekologiskt: ekologiskt odlad siden, bomull och återvunnen, ekologisk ull med målet att ha så få transportstopp från råvara till slutprodukt. Du hittar märket här på Net a Porter.

Vackra bilder från Kalaurie.

Kalaurie. Australiensiskt “made-to-order”-företag som syr upp varje plagg, ett i taget, lokalt. Man använder framförallt spillmaterial i sina plagg men även återvunna fibrer. Kalaurie har också en repair-tjänst som låter dig skicka trasiga plagg som då repareras.

Babaà. Det spanska märket Babaà skapar stickade plagg i alla dessa former av GOTS-certifierad ull från lokala, spanska producenter. Allt sker lokalt, från att ullen spinns till att garnet sedan färgas och blir till vackra tröjor du kan bära i många år.

Hos danska Skall Studio hittar du flowiga skjortor och tunikor i ekocertifierade naturmaterial!

Skall Studio. Skall är danskt och tillverkar klassiska, enkla, välsydda plagg i ekologisk bomull och återvunnen ull. Samtliga material är tillverkade och färgade med OEKOTEX-certifierade metoder, med en minimal negativ påverkan på miljön.

Fler hållbara märken: Reformation, Vege Threads, Sugar Candy Mountain, Everlane, Dariadéh

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *