Beauty

Hudvård för ljumna sommarkvällar

Jag har fortsatt med kvällsrutinen jag skrev om här: att avsluta dagen med en kvällspromenad följt av yoga, en sval dusch, något gott att dricka och en lång, härlig hudvårdsrutin. Tidigt en regnig vardagsmorgon, låt säga i november, vill jag att det ska gå snabbt: tjoff med en allt-i-ett-kräm och så är det klart. På sommaren låter jag allt ta tid. Inga klockor, ingen stress. Fjorton hudvårdssteg om jag känner för det. Semester. Underbart!

Idag tänkte jag gå in mer i detalj på vilka produkter jag smort med och masserat in,
där i stunden mellan yogan och ljudboken vid 20-21.00. Scrolla nedåt!

Dermalogica Gentle Cream Exfoliant / Gröna Gredelina Aleppo-tvål / & Other Stories Scrub / Laura Mercier Badskum

Innan duschen. Jag älskar att använda syror, men låter de starkaste AHA-syrorna vänta till efter sommaren eftersom de gör huden mer solkänslig. Istället lägger jag en mild enzympeeling innan jag går in i duschen. Inte varje dag – sådär två gånger i veckan räcker.

Jag passar också på att fila fötterna (att fila lite varje dag gör susen) och torrborsta kroppen med en borste eller gå loss med skrubbvantar. Sommartid älskar jag att skrubba, så att all tjock solskyddskräm jag applicerat under dagen verkligen försvinner.

I duschen. Väl i duschen är det dags att skölja bort ansiktsmasken som fått verka i 5-10 minuter. Jag duschar så kallt jag mäktar med för att inte torka ut huden men använder ändå en snäll, återfuktande kroppstvål för att få tillbaka fukt efter skrubbandet.

Hade vi haft badkar i lägenheten hade jag definitivt spenderat en stund här varje kväll.. Finns det något bättre?

Morgonrock / Verso Hydrating Mask / The Ordinary Hyaluronic Serum
PTR Oilless Oil / Elixir Niactil 

Hudvårdsbonanza. Efter att ha virat in mig i en tunn morgonrock lägger jag en återfuktande mask som får sitta en stund. Jag lägger alltid en fuktmask efter en peeling för att verkligen “smocka” huden med så mycket göttigheter som möjligt! Favoriten är såklart den super-återfuktande sheetmasken från Verso som är så bra som det sägs. Jag sitter med masken så länge jag kan och går sedan in med det stora fuktartilleriet: serum, olja och kräm. Min nya favorit? Elixir Niactil.

Laneige Lip Mask / Proclé Hand Cream / This Works Deep Sleep Pillow Spray / Slip Silk Eye Mask

Det lilla extra. Läpparna får en dos läppcerat, händerna smörjs in och jag sprayar en lugnande mist på kudden och kryper ner.  Det är under sommaren och semestern jag verkligen har tid att njuta av varje litet steg i hudvårdsrutinen och verkligen vara närvarande. Det gäller egentligen allt: att äta frukost länge, att låta saker ta tid, läsa länge på kvällarna. Ljuvligt!

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *