Beauty

Hudvårdsråd jag svär vid

Hud. Finns det något bättre än mjuk, återfuktad hud?! Sedan Patyka-serien, som inte funkade, har jag gått tillbaka till en rutin med hudvårdsprodukter från mina favoritmärken. Men istället för att visa er produkterna – ett sånt inlägg kommer snart! – berättar jag idag om sex hudvårdsråd jag svär vid.


 

1. Dubbelrengör
Med dagens high-tech smink, solskydd och 72-timmarsfoundations (som om någon skulle vilja ha det?) funkar inte en rengöring för att ta bort sminket. På morgonen räcker det med en lätt rengöring men på kvällen dubbelrengör jag alltid. Först med en olja eller ett balm som löser upp, och sedan med min vanliga rengöring. Välj snälla, enkla ingredienser så slipper huden bli irriterad.

Min favorit: Clinique Cleansing Balm.

2. Exfoliera lagom
Exfoliering är det bääästa jag vet, finns inget så bra som en go syra! Men man ska syra med måtta – annars kommer torr, känslig, irriterad hy som ett brev på posten. Been there done that.. Det räcker gott och väl med en mild syrapeeling 1-2 ggr i veckan eller en daglig toner!

Min favorit: Dermalogica Gentle Cream Exfoliant.

3. Tänk på hudbarriären så att du helgar den
Apropå att inte syra för mycket – det är hudbarriären du sliter på när du exfolierar för mycket! Hudbarriären är det yttersta skyddande hudlagret som skyddar huden mot yttre påfrestningar och bakterier. Förutom de vanliga hud-dödarna som kalla vindar, torr inomhusluft, UV-strålning och luftföroreningar skadas hudbarriären av just överexfoliering och allt för tuffa rengöringar. Spara på barriären genom att syra lagom, använda en mild rengöring och skydda huden med antioxidanter, fett, fukt och solskydd.

Min favorit: Dermalogica Barrier Repair.

4. Fukt i lager-på-lager
Istället för att smacka på en kräm och nöja sig där gillar jag att jobba lager-på-lager för att verkligen skydda och återfukta extra mycket. Ibland genom att lägga samma produkt 2-3 gånger. Lätta serum, oljor, tjocka krämer, i den ordningen. Så härligt <3

Min favorit: Verso Must Have Icons.

5. Massera, rolla och knåda
En bra hud har absolut att göra med ingredienser, men många glömmer applikation. Det spelar lika stor roll VAD du använder som HUR du applicerar produkterna. Att få upp blodcirkulationen genom att massera, rolla med en jaderoller eller “dra” ut huden med en Gua Sha-sten är inte bara skönt utan får också “igång” huden. Perfekt efter oljan eller krämen.

Min favorit: Cloud & Glow White Jade Roller.

6. UV-skydd
Det är givet. Använd alltid solskydd!

Min favorit: Dermalogica Skin Perfect Primer SPF 30.

2 Comments

  • Sofie

    Så många bra tips. När det kommer till hudvård kommer jag på mig själv med att hoppa mellan märken konstant. Det känns liksom aldrig riktigt rätt.

    • Karin Lind

      Åh jag förstår, jag är lite i samma sits. Däremot brukar jag hålla mig till samma ingredienser och “formulas”. Gör du så också? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *