My style

Min variant av kapselgarderoben 2020

Jag har använt mig av kapselgarderobsmetoden i över fem år nu! Men i takt med att jag lärt mig mer, blivit mer minimalistisk, flyttat både en och två gånger och gått från studerande till lärare har min ”take” på kapselgarderoben ändrats. Jag kommer fortsätta – men med vissa ändringar jag tänkte visa idag!


Tidigare: en kapsel per säsong.
Kapselgarderoben 2020: i början tänkte jag säsong = tremånadersperiod, alltså fyra säsonger, fyra garderober, per år. Vinter, vår, sommar, höst. En garderobsuppdelning som säkert funkar bra i ett land med årstider som håller sig hyfsat lika år efter år. Men i Sverige kan januari ena året betyda 25 minusgrader och snö upp till knäna, nästa år bjuda på plusgrader.. Mina senaste kapsel-uppdelningar har därför varit mer flexibla med några säsonger kortare än tre månader, några längre. 2019 hade jag exempelvis en ”sensommar”-variant med kläder som passade när den värsta sommarvärmen lagt sig och terminen, alltså jobbet, började igen.

Tidigare: 37 plagg per kapselgarderob
Kapselgarderoben 2020: jag har helt gått från en bestämd siffra eftersom vissa säsonger kräver fler plagg än andra.  Det kan vara ”extraplagg” i form av fler överdelar på sommaren (varmt väder = svettigt = byter överdel oftare) eller fler skor på hösten (regn ena dagen, solsken andra). Dessutom tycker jag att 37 är för mycket – jag hamnar oftast på 20-25 per kapsel.

Tidigare: att lägga undan de plagg som inte ingår i kapseln
Kapselgarderoben 2020: när jag bodde i min etta, innan jag och Gordon flyttade ihop, var det praktiskt att lägga undan vinterkappan och sommarklänningarna på vinden när jag inte använde dem. Idag har jag en stor garderobsvägg där allt ryms och sorterar mina plagg efter typ, snarare än säsong. Alla skor samsas på ett hyllplan – från sandaler till klackar och vinterboots. Är kanske lite knäpp men jag vill kunna se alla fina saker? Jag brukar ibland öppna garderobsdörrarna, sätta mig på sängen mittemot och njuta av innehållet…

Tidigare: att dokumentera och kurera garderoben
Kapselgarderoben 2020: min stil är ett av mina största intressen: att vårda min garderob, se vad jag behöver införskaffa härnäst, researcha de bästa alternativen, laga, steama, hitta nya kombinationer, dokumentera och tracka vad jag haft på mig. Och att sedan dela med mig av allt detta till er, och ha en dialog med er som är lika nördiga. Älskar det och kommer absolut fortsätta med nörderierna 2020!

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *