New in

Nytt basplagg: de raka jeansen

Nytt basplagg: De raka jeansen.

Jag skrev senast i våras att ”även om kjolen alltid kommer hamna på förstaplats, blir de svarta, smala jeansen mitt klara andraval”. Det stämmer – men det är en annan modell av jeans som nu får ta plats i garderoben!

De tighta, smala jeansen jag burit i 10+ år ersätts av de raka jeansen. De tighta, leggingsliknande Molly-jeansen från Gina Tricot påminner mig för mycket om.. Ungdom? Både min egna gymnasietid då jag i princip levde i tighta jeans men också eleverna jag undervisar. Kanske är det just distansen elev – lärare jag vill åt? Raka jeans känns vuxet.

Jag sökte runt och fick till slut ett tips från en vän: modellen Ribcage från Levis. Ribcage, just för att de är upp-till-revbenen-höga och OUFF vad curvylicious jag blir i dessa?! Älskar det. De är över-naveln-höga, svarta, i tjockt men stretchigt bomullstyg – något helt annat än Molly-jeansen jag är van vid! De sitter tight över lår och rumpa och är raka från knäna och nedåt. Så snyggt, och bekvämt. De tog lite stretchande att ”gå in”, men nu börjar de bli mjuka och sköna. Några veckor till, sedan sitter de perfekt!

Jeans från Levis, kashmirtröja från & Other Stories, (slutsåld, liknande här) trenchcoat från Acne Studios
Väska från Elleme, sockboots från Henry Kole och diadem från Pico.

4 Comments

  • Jenny

    Blir så inspirerad av dina stilinlägg, du är grym Karin! Har tänkt mycket på sockbootsen från Henry Kole och ska försöka haffa ett par. Hur är storleken tycker du? De har ju spetsig tå men skulle du säga att de är väldigt smala i framfoten? Jag behöver lite utrymme pga hallux valgus 🙁 men har i övrigt smala fötter. Ha en fin kväll!

    • Karin Lind

      Å tack snälla! Jag har rätt så breda fötter och skulle inte säga att de är smala, tyget är mjukt och den här typen av sko passar bra för de flesta fötter då de liksom “kapslar in” snarare än håller fast foten. Skulle säga att din normala storlek kommer funka. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *