Beauty

Lyxsminket jag suktar efter

Gucci Westman, Victoria Beckham och Lisa Eldridge. Charlotte Tilbury och Pat McGrath. De starkast lysande stjärnorna på lyxsminkhimlen är kvinnor! Kvinnliga skönhetsgurus – fyra makeup-artister, en designer – som alla lanserat egna märken. Lyxiga sådana, vars produkter står överst på min önskelista!


Krämlyx signerad Westman Atelier.

Westman Atelier är namnet på det hiskeligt dyra men å så åtråvärda märke som svenska makeup-artisten Gucci Westman lanserade i höstas. Att Gucci sminkade Gwyneth Paltrow på hennes bröllopsdag säger mycket om märkets estetik – inget är överdrivet, för färgglatt eller trendigt. Tänk “no makeup-makeup”. I dagsläget finns sju krämprodukter i sortimentet, tillsammans med två puder och två borstar. Allt noga konstruerat för att passa ihop. Jag är nyfiken på bronzingsticket Face Trace Stick och krämhighlightern.

“Instead of being like, ‘Oh my god, I messed it up. I have to spend ten more minutes,’ I want products you can use on the train, in the car… Intuitive. You don’t need a million products, to be honest. You don’t.” – Gucci Westman

Victoria Beckham Beauty säljs än så länge bara online.

Victoria Beckham Beauty är designern Victoria Beckhams senaste projekt och hon har ju några i bagaget – vem minns hennes jeanskollektion från 2004, de med guldkronan på rumpan? Tvärtom jeansen är hennes beautysatsning en succé. Liksom Westman har man satsat på ”clean beauty” (vad det exakt innebär är luddigt, så ta ”clean” med en nypa salt) och lyxiga förpackningar. Nude-läppennor i fem nyanser, fyra ögonskuggspaletter, krämskuggor och lite annat smått och gott finns i sortimentet som planeras bli större 2020. Jag är mest nyfiken på ”Smokey Eye Brick”, en kompakt liten skuggpalett med fyra nybörjarvänliga nyanser.

Lisa Eldrige Velvet Lipsticks. Magiska!

Lisa Eldridge var en av de första riktigt stora skönhetsprofilerna på Youtube och är idag, trots enorm konkurrens, fortfarande en av de största (och en av de klart bästa). Förutom Youtube är hon en sedan länge flitigt anlitad makeupartist bland kändisar och när det ska plåtas glossiga tidningsomslag. Hon har också varit kreativ chef på Lancôme. Lisa har ännu bara lanserat en kollektion läppstift. Men vilka läppstift!

Pat McGrath Labs lyxiga läppstift.

Pat McGrath har tvärtom sina kollegor gått all in och släppt mängder av produkter sedan lanseringen av Pat McGrath Labs. Till och med ett Star Wars-samarbete. Jag gillar läppstiften och är inne på min andra hylsa. Än finns inte märket i Sverige, åtminstone inte fullsize-produkterna, men hennes kit med minis finns framme vid kassorna på Sephora.

Charlotte Tilbury Pillow Talk Collection finns i butik nu.

Charlotte Tilbury är bäst på glow, guld och vackra förpackningar. Jag gillar särskilt hennes puder och glowiga primer-slash-highlighter Hollywood Flawless Filter. Jag hade testat betydligt mer om CT fanns i Sverige – jag fick passa på i Paris!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *