New in

Måttsytt och second hand: Sabina Sommer, Repetto och Totême


Tre nya köp – två secondhandfynd, en måttsydd klänning


Förra veckan, i Sabina Sommer-klänning

Sabina Sommer är en dansk designer som tillverkar få plagg och som sedan sys upp efter kundens mått. Måttsytt är så härligt retro! Och hållbart eftersom småskaligt betyder mindre överproduktion och mindre slit och släng. Dessutom gör ju måttsytt att allt sitter som en smäck. Jag beställde en svart klänning i midi-längd och stora, puffiga ärmar. Modellen heter Alyssa och finns i flera färger och mönster. Jag valde svart förstås. Efter sådär två veckors väntan kom den fram, helt perfekt förstås. Mjuk bomull och wrapmodell gör att den känns skön som en morgonrock.

Favoritklackarna och ballerinaskor från Repetto

Sellpy är långt från glammigt, men plagg och accessoarer läggs ut för inga pengar alls och även om du behöver leta efter guldkornen kan du göra syperfynd. Jag gjorde just ett sådant superfynd härom veckan när jag hittade ett par Repetto-ballerinas för inga pengar alls. Modellen heter Cendrillon och är deras första modell, designade för Brigitte Bardot på 60-talet. När jag packade upp dem ur Sellpy-paketet var de slitna och hade tappat färg, men inte så slitna att en rejäl tvätt och en vända till skomakaren inte kunde återställa dem. Nypris 2195 kr, mitt pris: 100 kr plus 250 kr för en omsulning. Så värt!

Totême Avignon-jackan med de vackra fickorna

Jackan med de fina, stora utanpåfickorna från Totême, Avignon, har jag spanat på tidigare, men inte köpt på grund av det dyra priset. Över 7000 kr för en jacka i polyester? Skulle inte tro det. När modellen dök upp i rätt storlek på Tradera, till mindre än halva priset, slog jag till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *