My style

En enklare (mer bekväm) februaristil

I huset bredvid där jag bor sitter en kvinna och drejar..

Menocore. Har ni hört det uttrycket? Av meno, menopause och normcore – The Man Repeller bloggade om det här. Tänk det mode en medelålders kvinna bär: en bekymmerslös stil, enkel, lösa material, neutrala färger. Inget för åtsittande, inget som sticker ut. En stil som funkar när hon påtar i trädgården, drejar, lever ett enkelt liv. Ungefär så, men i en vinterversion, är looken jag varit ute efter i februari!

Jag älskar att fantisera när jag skapar outfits och planerar mina kapselgarderober. Scenario 1: jag sitter på ett museum, dricker kaffe och ska snart på föreläsningen i konst-kvällskursen. Jag bär utsläppt, rakt hår i mittbena, favoritkjolen, min bästa kashmirtröja som är stor och varm. I tulipväskan som står bredvid ligger böcker och anteckningsblock. Kanske ett par klackar som jag byter till, om vi ska ut och dricka vin efteråt men till vardags? Sköna, platta skor.

Scenario 2: nu när jag nu börjar shoppa inför sommaren ser framför mig att jag är på weekend i Italien, jag bär en flowig lång klänning som visar mycket dekolletage, platta sandaler och en stor väska. Jag har salt i håret, kanske en scarf eller hatt? Inget smink i ansiktet. Bara fräknar. Det doftar lite kvalmigt av de varma kullerstensgatorna.

ATP Atelier Taviano Belt Bag

Februaris mest burna plagg går i den här enkla, bekväma stilen. Även om det nu börjar gå mot vår, och jag hängt undan min kappa och bytt ut den mot min trench från Acne, var februaris mest burna plagg ändå kappan Nusa Wool Coat från Rodebjer. Som förra månaden, alltså. Jag har levt i mina enkla bastoppar från Wolford, både kort- och långärmade, gärna under en vit, stor, öppen skjorta. Mina oversizeade kashmirtröjor från Arket och & Other Stories om det varit extra kallt. Nedtill min Filippa K Volume Skirt eller Levis Ribcage Jeans.

Slingbacks från Chanel. Inga birkenstocks, men ändå tofflor!

I accessoarväg har jag burit två väskor, beroende på tillfälle: Little Liffner Tulip och ATP’s Taviano. Den senare kan knytas både runt midjan och cross body. Väldigt praktiskt, väldigt mormor! På fötterna har jag bytt boots mot loafers – mina klassiska svarta Weejuns jag fyndade i höstas. 150 kr på Emmaus. Helt nya med prislappen kvar – på den stod det 2000 kr. Snacka om fynd!


Wolford / Wolford / Arket / Arket

Levis / Tibi / Totême / Totême

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *