Januari är över och det är dags att uppdatera hur januaris utmaning har gått! Nummer två i #Minimalismutmaningen var att researcha hållbar beauty och endast blogga om märken med tydligt minimalism- och ekofokus. Hur har det gått? Är hållbar beauty verkligen bättre? Och fortsatte jag decembers utmaning, köpstoppet? Det är dags för en sammanfattning.
Hållbar beauty. Januaris utmaning började med att jag försökte reda ut vad hållbarhet egentligen betyder i skönhetssammanhang och kunde konstatera att begreppet är luddigt, svårt och oreglerat. Efter att ha letat runt, delat med mig av mina nya eko-favoriter och provat en hel ekologisk serie, (som tyvärr inte funkade för mig) har jag landat i att det som sliter allra minst på miljön är att avstå köp helt och hållet! För mig – och dig, fellow hudvårds- och sminknörd – gäller det att vi hittar produkter som funkar för oss, och håller oss till den rutinen. Undviker att köpa nytt innan något tagit slut och kommer ur jag-vill-handla-upp-hela-Sephora-karusellen. Vi behöver inte sjutton foundations.
Minimalismutmaningen:
December – köpstopp
Januari – hållbara beautymärken
Köpstopp. Decembers utmaning var ju att inte köpa något alls. Jag fortsatte min försöka-handla-så-lite-som-möjligt i januari och blev överraskad hur 1. mycket pengar jag sparat 2. att utekaffe är totalt onödigt 3. att jag tänker på att handla kläder och produkter minst 3 gånger om dagen? Galet ju. Även om jag inte helt stått emot shoppandet har jag tydligt minskat mina köp, utgifter och fått mig en rejäl tankeställare. Jag har inte köpt något skönhetsrelaterat under december och januari och det känns SKÖNT.
Minimalism-pepp. Härom veckan blev jag admin för gruppen Köpstopp 2019 på Facebook, gå med där du också! Där pratar vi konsumtion, mode, minimalism och peppar varandra till att köpa färre grejer, i med- och motgång.