Beauty

Min minimalistiska skönhetsrutin

Mer minimalism! Jag älskar minimalism av alla det slag – i mitt hem, garderob och i badrumsskåpet. Det är både en frihetskänsla och en “lyxkänsla” att äga färre, men värre. Knepet är att varje pryl ska skänka lycka. Känns de tråkiga, åker de ut. Eller ännu bättre – får aldrig följa med hem. Bara det bästa ska få finnas. Så även i necessären.

Hållbarhet och miljötänk är en positiv bieffekt av minimalism. Nä, jag kommer nog aldrig bli en eko-bloggare i den mening att jag går över till “green beauty”. Men det säger sig självt att tusen plastförpackade krämburkar som halvt används upp aldrig är bra för miljön! Idag ger jag mina bästa tips för en minimalistisk, hållbar skönhetsrutin.

1. Gör research! Det viktigaste steget till en minimalistisk livsstil är att göra research. Du behöver tänka mer på vad du faktiskt köper och inte planlöst shoppa som du gjort förut. Lita på mig: att leta efter “den perfekta” highlightern är minst lika tillfredsställande som att köpa sjutton olika.

2. Lär känna din hudtyp. Tiden för “den här kanske funkar, jag testar”-shopping är förbi. Gå till ett proffs och välj ut hudvård med omsorg.

3. Be om prover. De flesta märken idag låter dig testa produkten innan du köper. Testa först, köp sen.

4. Använd en hudvårdsrutin i taget. Att byta hudvårdsrutin varannan vecka är varken bra för plånboken eller huden och kom ihåg att det tar minst 6-8 veckor för att du ska se resultat.

5. Köp bara nytt när något tar slut. Risken är annars att du har ett badrumsskåp fullt av produkter du aldrig använder. Precis som med mat har smink och hudvård “bäst före”-datum. Du vill inte få en ögoninfektion av en gammal mascara!

6. Multianvänd produkter. Jag har utmanat mig själv att packa en så liten necessär jag bara kan, med resultatet att gamla produkter fått nya, roliga användningsområden! Läppstift blir krämrouge, en gråbrun krämögonskugga blir krämcontouring, ögonbrynspennan funkar som brun eyeliner, en beautyblender funkar att applicera det mesta med.

7. Ge presenter! Om du väl köpt på dig produkter som inte används, ge bort dem istället för att spara dem. Så länge de är nya och oanvända blir mamma/syster/kollegan jätteglad. Jag har alltid med mig en hög produkter varje gång jag hälsar på familjen.

8. Byt med vänner. Ordna en bytar-kväll och byt bort smink- och hudvårdsprodukter du inte längre använder.

9. Tvättbara bomullsrondeller. Jag har tipsat om dessa förut, de är toppen! Jag använde mängder av bomull innan jag bytte till  tvättlappar som du återanvänder och tvättar i tvättmaskin. Funkar till alla steg i hudvården.

10. Återvinn förpackningar. När du använt upp en produkt, återvinn förpackningen! Vissa märken, till exempel & Other Stories, har ett “utbytesprogram” där du får 10% rabatt när du lämnar tillbaka tomma förpackningar.

8 Comments

 • Jenny

  Väldigt bra tips! Kommer ta flera med mig, bomullsrondeller använder jag knappt längre (men har inte tvättbara, än) för jag applicerar allt som går med händerna istället. Däremot när nagellacket ska bort använder jag bomullsrondeller.

 • Anita lundström

  Hej svejs😀 Blev inspirerad av dej idag.Det såg så lätt och enkelt ut!!! Tänkte mej på att prova! Men kan du tala om vilka nr på skuggorna du använde och borsten nr? Tack😀 tvättar du av borsten efter varje sminkning? Jag SKA bli bättre på det här😳Ha det gott Anita

  • Karin Lind

   Å vad roligt! <3 Jag använde krämskuggorna "Groundwork" och "Quite Natural" från MAC, krämskuggan heter Pro Longwear Paint Pot. Jag brukar tvätta borstarna en gång i veckan 🙂

 • mia

  Efter en resa i LA så använder jag fiberduk till min rengöring. Fick tipset på en skönhetssalong när jag var och gjorde en behandling. Och nu känner jag mig inte riktigt ren utan min fiberduk! Jag har köpt ICA Basic, Microfiberdukar, vita i 2 pack för 14 kronor.
  En fiberduk/kväll går åt för min rengöring. Micellarvatten; sminkrengörning; oljerengörning; toner.
  Kastar den sedan i tvätten, och har nog 12 i omlopp…..
  Också bra om jag känner mig torr, blöter duken lite och droppar på en bra olja och masserar in i ansiktet. Ytan på microfibern gör att det känns som man får en bra rengöring, som jobbar lite med huden. Ett bra tips som alternativ till bomullsrondellerna,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *