Minimalism,  New in

Min shopping hittills i år

Minimalistiska månader. “Jag kommer inte ha något regelrätt köpstopp som i sluta-konsumera-helt men försöka minimera min konsumtion så mycket jag kan”. Så skrev jag efter min köpstoppsmånad i december och löftet står kvar! Målet är att konsumera minst hälften så lite som under 2018. Då landade jag på 21 modeköp. I år är jag uppe i 7. Dessa köp tänkte jag reflektera kring idag. Shoppinganalys, here we go!


KÖP 01. Henry Kole Corinne. Årets första köp var ett par sockboots jag hittade på Tradera, från Henry Kole. Just sockboots, mjuka ankelboots som sitter som en “strumpa”, är min nya favorit-skomodell. De funkar till båda mina favoritplagg: den midilånga kjolen och de smala, svarta jeansen.

KÖP 02. Rockins Skinny Mega Velvet Scarf. Scarfs har blivit min absolut bästa accessoar och denna långa, smala i sammet jag köpte på Wakakuus rea har använts flitigt både om håret och runt halsen. Jag har inte använt den varje vecka, men då ska man komma ihåg att jag har fyra andra scarfs att varva med. Med det sagt: nu är det slut med scarf-köp..

KÖP 03. Filippa K Volume Skirt. En klassisk “karinkjol” och ett perfekt komplement till tibikjolen jag ju älskar så mycket. Jag provade den redan förra året och kunde knipa den på vinterrean i februari. Årets hittills mest använda köp!

KÖP 04. & Other Stories-jacka. En stort trend för våren är utility med jackor i tjockare tyg och stora, praktiska utanpåfickor. En annan trend är beiget. Jag hoppade på båda och köpte den här beige-vita utilityjackan som jag inte använt som jacka – däremot som blus! Den är definitivt utanför min comfort zone, men ändå väldigt “jag”.. Vi får se om jag lyckas använda den så mycket jag tänkt. Uppdatering: jag har valt att inte behålla jackan utan ska försöka sälja den. Tänkte ordna en bloppis snart!

KÖP 05. Mango Ballet Flats. Ni vet hur jag är med skor: jag äälskar ballerinaskor och under kalla vintermånader har jag dem som inneskor på jobbet. Mina ballerinas från Chanel är underbara men jag varvar gärna med ett budgetpar för att inte slita ut dem för mycket. Paret jag köpte i februari från Mango har stått vid mitt jobb-skrivbord sedan jag köpte dem och åker på så fort jag kommer innanför kontorsdörrarna.

KÖP 06. Henry Kole Amelie. Sedan jag såg de drömmiga Knife Pumps från Balenciaga (och chockades av mindre drömmiga prislappen) har jag letat efter något liknande, till ett (helst) tio gånger snällare pris. Jag hittade dem hos Henry Kole och det blev ett klick!

KÖP 07. Totême Capri Shirt. . Mitt senaste köp är ett enkelt vardagsplagg: den klassiska vita skjortan, denna gång signerad Totême. Vad kan man säga? Den är redan välanvänd och 100% jag! Min bästa våroutfit är nya Filippa-kjolen, den vita krispiga totêmeskjortan, lyxiga accessoarer och sockboots.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *